Топ найзатребуваніших професій в Україні

Топ найзатребуваніших професій в Україні
В Україні зріс попит на фахівців у сфері освіти, науки і культури, а також телекомунікацій. Крім того, активізувався підбір топ-менеджерів, повідомляє rabota.ua.

Зокрема, в галузі освіти, науки і перекладу в серпні, порівняно з липнем, показники зросли до 1%, у сфері культури, шоу-бізнесу і розваг - до 116%, до 108% зріс попит на топ-менеджерів і директорів, до 107% - на працівників некомерційних організацій і до 104% - в області телекомунікації та зв'язку.

У той же час стало менше пропозицій для логістів, аудиторів, бухгалтерів (93% по відношенню до липня), працівників банків, фахівців з інвестицій та лізингу (92%), а також юристів, адвокатів, нотаріусів та медиків (91%). А самими незатребуваними в серпні виявилися менеджери з туризму, працівники кадрових служб (90%) і фахівці з постачання (87%).

Експерти зазначили, що літні місяці стали проривом як у кількості вакансій (до 105%), так і в числі резюме (98%). При цьому найбільше працівники потрібні у Вінницькій, Хмельницькій та Миколаївській областях (103-105%), а також у деяких західних регіонах (Львівська і Тернопільська, 102%). Також є попит на фахівців в Житомирській області (102%).

Відео дня

У той же час з військової ситуації на сході країни спад кількості вакансій стався на Донбасі і в сусідніх областях. У Донецькій області показники склали 63% і в Луганській - 42%, а в Херсонському, Дніпропетровському, Закарпатському та Кіровоградському регіонах - від 87% до 95%.

До середини літа кількість пропонованих вакансій на ринку праці в Україні зменшилася на чверть, при цьому найчастіше роботу пропонували програмістам і фахівцям з продажу.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up