Житомиряни можуть викликати мобільну бригаду швидкої через контакт-центр МОЗ

Житомиряни можуть викликати мобільну бригаду швидкої через контакт-центр МОЗ

З 26 листопада житомиряни мають можливість викликати мобільну бригаду швидкої допомоги через всеукраїнський контакт-центр з протидії COVID-19.

Поки що така послуга буде діяти в тестовому режимі, однак в МОЗ запевняють, що невдовзі її переведуть на постійну основу. 

Очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що з 26 листопада люди, які мають симптоми коронавірусної інфекції та потребують невідкладної допомоги, зможуть викликати бригаду швидкої допомоги через всеукраїнський контакт-центр. 

«Ми запускаємо в тестовому режимі функцію, щоб будь-яка людина могла замовити виклик мобільної бригади безпосередньо через контакт-центр. Ми прекрасно розуміємо, що мобільну бригаду викликають люди, які захворіли та мають симптоми коронавірусної хвороби і вони потребують швидкої допомоги, а не ходіння по колу. Саме тому ми знайшли такий спосіб, щоб безпосередньо в контакт-центрі можна було викликати мобільну бригаду. Для цього ми з’єднали всі заклади охорони здоров’я та визначили відповідальних осіб, щоб дуже швидко можна було викликати мобільну бригаду. Такий сервіс запускається з 26 листопада», - підкреслив Максим Степанов.

Відео дня

Також у МОЗ обіцяють найближчим часом через контакт-центр запровадити консультації сімейних лікарів, які зможуть надати інформацію щодо  лікування або діагностики СOVID-19.

«Окрім того, до кінця місяця через контактний центр ми плануємо запустити консультації сімейних лікарів. В цьому теж є проблема, оскільки на наших сімейних лікарів у зв’язку з великою кількістю захворівших дуже збільшилось навантаження. По друге, сімейні лікарі такі ж люди, які теж хворіють. По третє, є громадяни, які не мають сімейних лікарів, але їм теж потрібно надати медичну допомогу. Саме тому ми почали набір сімейних лікарів. Думаємо, що до кінця поточного місяця вже це все завершимо і будь-яка людина, яка потребує допомоги сімейного лікаря, зможе зателефонувати на єдиний номер контакт-центру та отримати відповідну медичну допомогу.  Звичайно потім  це перейде на постійну основу», - підкреслив очільник МОЗ. 

Нагадуємо, що з 2 листопада в Україні запрацював єдиний всеукраїнський контакт-центр з із протидії СOVID-19. Отримати інформацію щодо питань, які стосуються коронавірусної хвороби, можна за безкоштовним номером 0−800−60−20−19. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up