Житомирянам презентували нову сімейну амбулаторію

Житомирянам презентували нову сімейну амбулаторію

У Житомирі 29 грудня відкрили першу амбулаторію загальної практики сімейної медицини. У медичному закладі розташованому по вул. Корольова, 46, буде обслуговуватися близько 10 тисяч. осіб, де будуть надавати первинну медико-санітарну допомогу як дорослим, так і дітям.

 

Сучасна реєстратура, просторі та світлі кабінети, відмінне обладнання і висококваліфіковані лікарі - головні переваги нової амбулаторії.

Як наголосила завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини Наталія Крошка, що кожен зможе самостійно обирати собі лікаря і, відповідно, укладати з ним заяву-договір.

«Спочатку ми будемо працювати за дільничним принципом, а далі вся наша медицина переходить на принцип за заявою. Також ця амбулаторія відноситься до державних закладів, тому усі послуги будуть надаватися абсолютно безкоштовно. В амбулаторії будуть надаватися такі медичні послуги, як первинний огляд лікаря, надання невідкладної допомоги, забір клінічних аналізів крові, кардіограма, фізіотерапія і денний стаціонар, де розраховують приблизно на 100 пацієнтів на місяць», - розповіла вона.

Відео дня

Також в роботі амбулаторії велика увага приділятиметься профілактичним заходам, спрямованим на зниження захворюваності серед населення та виявлення захворювань на ранніх стадіях (перш за все онкологічних захворювань, хвороб серцево-судинної системи, туберкульозу).

Наталія Крошко підкреслила: в амбулаторії створені хороші умови для роботи лікарів та надання допомоги житомирянам.

«Тут організовано робоче місце лікаря за європейськими стандартами. Ми розробляємо програму електронного документообігу, електронної реєстрації: будемо заносити в реєстр дані пацієнтів і будемо таким чином модифікувати амбулаторну карту, переносячи її на електронні носії», - сказала вона.

На церемонії відкриття був присутній міський голова Житомира Сергій Сухомлин та його заступник з гуманітарних питань  Матвій Хренов.

«У цьому році ми відкрили першу амбулаторію сімейного лікаря, що допоможе наблизити надання первинної медичної допомоги мешканцям Житомира. Амбулаторія має забезпечувати прийом пацієнтів та обслуговування викликів хворих до дому.

Людина повинна отримувати якісні послуги, при цьому максимально зручно для неї. Це нормальна практика. Тому у кінці січня буде відкрита ще одна амбулаторія в районі Богунії», - сказав Сергій Сухомлин.

За його словами у 2016 році з міського бюджету були  виділені кошти в загальній сумі 1664,24 тис. грн., в тому числі: на реконструкцію приміщення – 1424,24 тис. грн., на придбання меблів, обладнання та інвентарю – 240,0 тис. грн.

Початок роботи планується на перший квартал 2017 року, прийом здійснюватимуть 7 лікарів: 5 – лікарів загальної практики – сімейної медицини та 2 лікаря – педіатра.

Графік роботи закладу – з 08:00 до 19:00.
Після урочистого відкриття всі бажаючі змогли ознайомитися з роботою амбулаторії та денного стаціонару та належно оцінити комфортні умови.

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up