Житомирянам на замітку: як швидко потрапити на прийом до лікаря та залишити свої нерви неушкодженими

Житомирянам на замітку: як швидко потрапити на прийом до лікаря та залишити свої нерви неушкодженими

Реформа первинної медицини стартувала у квітні 2018 року. Тож вже майже три роки житомиряни мають можливість вільно обирати свого лікаря. 

Незалежно від місця прописки та від того, в якому закладі – комунальному чи приватному – працює лікар, який має договір з НСЗУ, пацієнт отримує безоплатно весь обсяг послуг, передбачений програмою медичних гарантій. 

Як обрати сімейного лікаря

Оберіть заклад чи лікаря, де будете підписувати декларацію. Ви можете визначитись за власними вподобаннями, скористатися порадами знайомих або ж відвідати найближчі медичні заклади та дізнатися про вільних лікарів, з якими можна підписати декларацію.

Якщо ви визначились з потенційною кандидатурою сімейного лікаря, візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – візьміть також свідоцтво про народження дитини. Зверніться у реєстратуру медзакладу та повідомте, що хочете підписати декларацію, там вас мають направити у відповідний кабінет для підписання декларації. Працівник медзакладу введе ваші дані в електронну систему і на мобільний надійде СМС з кодом, який потрібно повідомити. З електронної системи роздруковується декларація з вашими даними, уважно перевірте, чи вся інформація вказана правильно. Якщо все вірно – підпишіть два екземпляри роздрукованої декларації. Зі свого боку сімейний лікар має затвердити декларацію своїм електронним підписом і відправити в електронну систему. Один екземпляр ви забираєте з собою, інший залишається у закладі. Після того, як ви обрали свого лікаря, підписали з ним декларацію, можете сміливо записуватись до нього на прийом за необхідності. 

Відео дня

Як записатися на прийом до сімейного лікаря онлайн

На сьогодні записатись на консультацію до свого сімейного лікаря можна онлайн, не виходячи з дому. Для цього потрібно мати під рукою смартфон, планшет, ноутбук або ж комп’ютер, які підключені до інтернету. 

Необхідно виконати кілька простих дій. Найперше зайдіть на сайт https://helsi.me, введіть у пошуковий рядок спеціальність лікаря. Якщо ви знаєте, до якого лікаря та в яку саме поліклініку хочете потрапити, то можна шукати за прізвищем або адресою. Якщо ви обираєте у пошуковому рядку спеціальність лікаря, то краще почати з сімейного, який здійснює первинний огляд і за необхідності видає направлення до інших спеціалістів. 

Наступний крок – оберіть район, лікаря, дату та час прийому. Для цього необхідно ввести свій номер телефону і дочекатися SMS-повідомлення з паролем для входу в систему. Після цього потрібно заповнити поля реєстраційної форми та дати згоду на обробку особистих даних. Підтвердіть свій запис, після чого з’явиться електронний талон. Можна зробити його скрін або зберегти і роздрукувати. Тепер ви можете прийти в обраний день і час до амбулаторії та без черги потрапити до лікаря.

Зручність запису на прийом до лікаря через інтернет полягає не лише у відсутності черг, а й у тому, що ви можете у будь-який час скасувати запис в особистому кабінеті. Після того, яки ви здійсните візит до лікаря, на сторінці особистого кабінету в системі helsi збережуться особисті дані та інформація, яких лікарів ви відвідували. 

Варто зазначити, що відмовити у підписанні декларації вам можуть тільки у двох випадках: якщо лікар уже набрав необхідну кількість пацієнтів або ж заклад не підключений до системи «Електронне здоров’я».

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Алина Гудз

    А у нас можна запистись до лікаря через Helsi? 😯
  • Горовой Сергей

    Сказочники.В реальности попасть"без черги на прийом"-НЕ РЕАЛЬНО.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up