Житомирська область отримає 26 вакцин проти дифтерії

Житомирська область отримає 26 вакцин проти дифтерії

Загалом до України з Індії прибуло 130 тисяч доз вакцин проти правцю, сказу та укусів змії, які МОЗ розподілило між регіонами.

Усі лікарські засоби мають сертифікат якості GMP (гарантія, що лікарські засоби виробляються і контролюються відповідно до певних стандартів, які відповідають їх призначенню). Кінцевий термін придатності препарату від дифтерії, який отримає область, – 3 березня 2019 року.

«Загалом на балансі Житомирської області буде 1020 доз протиправцевого імуноглобуліну, 2331 доза правцевого антитоксину, дифтерійний антитоксин — 26 доз, 421 доза антирабічного імуноглобуліну та 44 дози антитоксину проти зміїної отрути. Оскільки мова йде про гуманітарний вантаж, то його доставку на місця мають здійснити самі регіони», — йдеться в наказі МОЗу №640.

Нагадаємо, що з 2014 року в Україні відсутні сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації. Виробники не були зацікавлені у тому, щоб заходити на український ринок, а Міністерство охорони здоров’я, відповідно до закону, не може бути ініціатором реєстрації. Тому гуманітарні вантажі до цього часу були єдиним шляхом забезпечити громадян України специфічними сироватками в разі необхідності.

Відео дня

У 2018 році Україна вперше закупить специфічні сироватки. На початку року було прийнято рішення про включення відповідних препаратів до номенклатур закупівель, а наказ №629 від 6 квітня затверджує перелік необхідних лікарських засобів. До закупівель включено 11 номенклатур, зокрема сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правцю, ботулізму та препарати для лікування малярії.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Нінель Ніна

    Так багато?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up