Житомирщина все-таки у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки

Житомирщина все-таки у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки

Новина про те, що з 5 травня Житомирська область переходить з «червоної» одразу у «жовту» зону, неабияк здивувала жителів області і навіть викликала дискусію.
 

Але 6 травня стало відомо, що Житомирщина все-таки у «помаранчевій» зоні. Інформацію у коментарі «20 хвилин» підтвердив прессекретар голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Мельник. Як пояснив Юрій Мельник, віднесення Житомирської області до «жовтої» зони епідемічної небезпеки – це технічна помилка Міністерства охорони здоров`я України. 

Як пояснюють на сайті Житомирської ОДА, «помаранчевий» рівень епіднебезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Водночас, на території регіону, де встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, діють обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236, тобто обмеження «жовтого» рівня.
 
Відповідно до пурнкту 3 2  постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, на території регіонів, на яких установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, діють обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені пунктом 3 постанови.
 
Додатково на території регіонів, на яких установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, рішенням регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запроваджуються посилені заходи контролю за дотриманням на території регіону встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, готовності закладів охорони здоров’я до прийому хворих на COVID-19, виявлення та реєстрації осіб з підозрою на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.
 
На території окремих територіальних громад у межах регіонів, на яких установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, рішенням місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, які не передбачені пунктом 3 вищезазначеної постанови, у разі наявності таких ознак:
 
кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх семи днів на території окремої територіальної громади перевищує 70;

кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх семи днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50 та більше відсотків.

Відео дня

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up