З 2 квітня житомиряни можуть обрати свого сімейного лікаря

З 2 квітня житомиряни можуть обрати свого сімейного лікаря

30 березня, під час прес-конференції в рамках медреформи управління охорони здоров'я представило новий сайт міської ради про те, як правильно обрати педіатра, терапевта або сімейного лікаря.

"Ми вже починали нашу інформаційну кампанію практично з початку року. Всі кажуть, що реформа почалася. Ні, вона тільки починається, і тому дійсно, з квітня починається приписна кампанія, заключення декларацій. Це процес, який змінює менталітет і нашого пацієнта, і лікарів. Наразі створений сайт КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради", - розповіла начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова

Якщо ви вже маєте лікаря, до якого звертались за допомогою і задоволені результатом, або до лікаря, що лікує членів вашої родини, і ви йому довіряєте, ви зможете підписати декларацію з ним.

“За результатами нашої інспекції ми зрозуміли для себе, що житомиряни достатньо обізнані про медреформу. Мало того, більшість з них будуть обирати собі лікарів, у яких проходять огляд вже досить довгий час. Це свідчить пр високий рівень фахівця”, - зазначила заступник міського голови Вікторія Краснопір.

Відео дня

Декларацію можна підписати будь-коли, наприклад, під час вашого найближчого візиту до лікаря.  Оберіть лікаря, якому довіряєте, проте це не означає що лише 2 квітня ви можете підписати документ, кінцевого терміну підписання декларацї поки немає.

"Вже 2 квітня не потрібно усім іти в поліклініку. Є необхідні контакти, тому варто просто зателефонувати до закладу чи того лікаря, якого обрав собі пацієнт, та домовитися на зручний час. Адже почнуться черги, що відкладе негативний відбиток на початок реформи. Приписна кампанія 2 квітня тільки розпочинається, тож час укласти декларацію буде достатній, адже вона триватиме більше року", - наголосила Марія Місюрова.

Довідково: щоб обрати свого лікаря, потрібно: взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон і прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити не обов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up