З 1 лютого на Житомирщині розпочинається вакцинальна кампанія проти поліомієліту

З 1 лютого на Житомирщині розпочинається вакцинальна кампанія проти поліомієліту

В Україні почастішали випадки цієї хвороби через те, що не всі діти отримали щеплення. Так, наразі вірус поліомієліту виявлено  у 20 дітей на Рівненщині та Закарпатті. Найбільш вразливі до поліомієліту діти до 6 років.

Про це сьогодні, 28 січня, повідомив начальник відділу Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський під час онлайн-брифінгу щодо вакцинальної кампанії проти поліомієліту дітей до 6 років, - інформує пресслужба ОДА.

Це захворювання може загрожувати невиліковним паралічем і навіть смертю. Ліків від поліомієліту не існує. Єдиний спосіб захистити дитину – щеплення.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень дитина має отримати 6 доз вакцини від поліомієліту у такому віці:

Відео дня

у 2 та 4 місяці від народження — ін’єкції;

у 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років — краплі.

Шести доз вакцини достатньо, щоб сформувався імунітет до поліомієліту на все життя.

Звертаємо увагу, що з 1 лютого в Україні стартує кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту. Її перший етап охопить дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, і триватиме три тижні.

Щеплення від поліомієліту безкоштовне та отримати його можна у сімейного лікаря чи в найближчій амбулаторії.

Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, безпечні, якісні, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up