Як правильно доглядати за шкірою навколо очей взимку

Як правильно доглядати за шкірою навколо очей взимку

Найніжніша зона шкіри – навколо очей. Саме тут зморшки й ознаки втоми виявляються передусім, а до засобів для догляду ставлять особливі вимоги. З посиланням на «Vogue.ua» розповідаємо, як правильно підібрати, використовувати й зберігати засоби для догляду за шкірою навколо очей.

Що вибрати?

Якісний догляд за шкірою навколо очей неможливий без правильно підібраного засобу. Чинників, що впливають на вибір, кілька – від віку та індивідуальних потреб шкіри до формату (чи то крем, чи то патчі або сироватка) і частоти його використання. 

Крем – знайомий кожному продукт, основна місія якого – зволоження й живлення. Сироватка вирізняється високою концентрацією певного інгредієнта (або групи інгредієнтів), спрямованого на активне розв’язання конкретної проблеми – наприклад, розгладження зморшок, тонізація або просвітлення темних кіл. Патчі ж відомі своєю здатністю освіжати, тонізувати, просвітлювати й надавати очам і шкірі під ними відпочилого вигляду в короткі терміни.

Відео дня

У косметологічних колах запевняють, що для збереження наповненого й пружного стану шкіри доглядати за нею потрібно починати в молодості. Крім контролю міміки (якщо це взагалі можливо), використовувати засоби для догляду в зоні навколо очей рекомендовано з 25 років. Для профілактики «гусячих лапок» і в’ялості повік, для живлення шкіри важливо використовувати засоби, що пройшли офтальмологічні тести: це знизить ризик побічних реакцій у разі потрапляння засобу в очі. 

Інгредієнти

Склад засобів для шкіри навколо очей має відповідати кільком критеріям, головний з яких – склад не має містити інгредієнтів, які можуть нашкодити зору, слизовій і тонкій шкірі. Жорсткі вимоги до складу засобів для шкіри навколо очей є головною їхньою відмінністю від звичайних кремів, сироваток і лосьйонів для обличчя.

Отже, у косметичних засобах для догляду за шкірою навколо очей не має бути мінеральних олій, агресивних ароматів, жорстких консервантів, барвників і великої кількості кислот. Добре, якщо в складі засобу є антиоксиданти, як-от вітаміни С і Е, гіалуронова кислота, пробіотики, вітамін В3 і пептидні комплекси.

Як наносити?

Доглядаючи за шкірою навколо очей, краще позбутися спокуси гарненько її помасажувати. Річ у тім, що в цій частині обличчя шкіра дуже тонка й чутлива. До того ж вона майже позбавлена ​​еластичності через мінімальну наявність у шарах епідермісу колагену й еластину, що відповідають за пружність і наповненість шкіри. Поводитися із цими ділянками потрібно делікатно.

Наносити засоби під очі потрібно і вранці, і ввечері; для нижніх повік – діяти безіменними пальцями (найслабші з усіх, вони не дадуть перестаратися з тиском); на верхні повіки крем можна наносити вказівними пальцями. Потрібна порція крему – розміром з пшеничне зернятко. Її вистачить на обидва ока.

На рухому частину верхньої повіки крему наносити не варто. Гранично допустима зона – під бровою, м’якими рухами від внутрішнього краю брів до зовнішнього. У зоні під очима треба рухатися від зовнішнього краю до перенісся. У разі з патчами важливо дотримувати інструкції й не перевищувати рекомендований час витримування. 

Як зберігати?

Крем для зони навколо очей краще зберігати в прохолодному й сухому місці – тобто не у ванній. Хоч правильні засоби для очей виходять у безповітряному пакованні з помпою, їм все одно не потрібен вплив вологи й тепла. Задля ефективного впливу засобу ліпше зберігати його в холодильнику. Або користуватися охолоджувальними лопатками (ролерами) для нанесення й розподілення.

Вікові рекомендації

Якщо у 25 використання спеціальних засобів для шкіри навколо очей рекомендовано, то в 40 – це обов’язкова рутина, навіть коли особливих причин для хвилювання немає. До 40 років шкіра потребує додаткової порції колагену, обличчя втрачає звичне сяяння, а шкіра навколо очей стає тоншою й страждає під впливом гравітації. Щоб уникнути подальшого птозу, фахівці радять додатково підтримувати її стан перевіреними засобами.  

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up