Вже завтра вся Україна перейде на е-лікарняні

Вже завтра вся Україна перейде на е-лікарняні

ВАЖЛИВО! Паперові лікарняні з 1 жовтня 2021 року видавати вже не будуть, АЛЕ ті, які видали до цієї дати, ще будуть дійсними.
 

Пропонуємо вам узагальнений гайд «ЯК ОТРИМАТИ Е-ЛІКАРНЯНИЙ?», а вже згодом поговоримо про особливості роботи з ним працедавців.

1⃣ Прийти на прийом до лікаря, який створить електронний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі і завірить його КЕПом.

2⃣ Пацієнт отримає повідомлення з системи E-health, звідки за кілька секунд лікарняний потрапить до Реєстру Пенсійного фонду.

3⃣ У Реєстрі Пенсійного фонду сформується електронний листок непрацездатності — саме той документ, за яким нараховують виплати. Про це пацієнт отримає повідомлення на телефон від ПФУ.

4⃣ Документ можна буде перевірити за спеціальним номером на сайті Пенсійного фонду.

Ні ПФУ, ні роботодавець НЕ БУДУТЬ ЗНАТИ ДІАГНОЗ. У базу потрапляє лише інформація, необхідна для отримання виплат від Фонду соціального страхування.

Кожен документ має бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника.

Довідково. Щороку в Україні видають близько 5,5 млн. листків непрацездатності, виплати по яких здійснює Фонд соціального страхування України. За 8 місяців цього року на лікарняні було витрачено 10 млрд. гривень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up