У Житомирі відкрили комп’ютерний томограф за 12 мільйонів

У Житомирі відкрили комп’ютерний томограф за 12 мільйонів

У Житомирі 11 січня в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відкрили сучасний комп’ютерний томограф вартістю майже 12 млн грн.

У присутності голів облдержадміністрації та облради 11 січня в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського урочисто презентували комп’ютерний томограф, технічні параметри якого дозволять збільшити швидкість сканування, отримувати більш якісне зображення і зменшити променеве навантаження на пацієнтів.Як зазначив головний лікар установи Богдан Леськів, це – 32-спіральний комп’ютерний томограф, якого наразі немає ані в приватних, ані в комунальних установах Житомирської області.

«Це надзвичайно потужне обладнання. Разом з магнітно-резонансним томографом ми зараз маємо повний спектр досліджень, який можемо забезпечити жителям нашої області для того, щоб вони пройшли якісну діагностику і, відповідно, якісне лікування», – наголосив головний лікар обласної клінічної лікарні імені Гербачевського.Також Богдан Леськів розповів, що внаслідок конкурсних торгів при покупці комп’ютерного томографа зекономили 1 млн грн. З дозволу бюджетної комісії на заощаджені кошти закупили додаткове медичне обладнання.Присутній на церемонії перерізання стрічки губернатор Житомирщини Ігор Гундич наголосив, що покупка КТ є результатом співпраці між облдержадміністрацією та облрадою:

«Ми, на відміну від інших, не обіцяємо, а робимо. Кошти на цей апарат були виділені 21 липня. Не пройшло й півроку, як апарат купили. В той же час ви всі памятаєте політичні перепетії, які були на рахунок МРТ, який закуповували 2 роки», – нагадав Ігор Гундич.

Відео дня

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма наголосив, що обласна лікарня імені Гербачевського – це лікарня ІІІ рівня, тому тут має  бути найсучасніше обладнання, найкращі умови для лікарів і найкомфортніші умови для перебування хворих з усіє ї області.Також Володимир Ширма зазначив, що минулого (2016) року на обласну лікарню з обласного бюджету виділили 57 млн грн, а незабаром тут відкриється лабораторне відділення.

Обстеження на сучасному комп’ютерному томографі зможуть пройти пацієнти, котрі отримають відповідне направлення лікаря. Щодо пільгових категорій – як і по МРТ, буде спільне розпорядження очільників ОДА і облради, яким визначать перелік пільгових категорій, котрі матимуть можливість пройти це обстеження безкоштовно.

«Ті, хто не увійдуть у пільгову категорію, відшкодовуватимуть лише розхідні матеріали – плівку і контраст», – зазначив головний лікар обласної клінічної лікарні імені Гербачевського Богдан Леськів.

Також він повідомив, що для членів «Лікарняної каси» нині покриваються всі витрати по МРТ. З огляду на це прогнозують, що і для обстеження на КТ членам «Лікарняної каси» вартість розхідних матеріалів відшкодовуватиметься.

Перші випробування апарат вже пройшов. 23 січня у Житомир приїдуть представники фірми-постачальника зі своїми фахівцями, котрі проведуть навчання для лікарів, а з середини лютого комп’ютерний томограф почне працювати в цілодобовому режимі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up