У Житомирі провели чергову операцію з трансплантації нирки

У Житомирі провели чергову операцію з трансплантації нирки

В обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського 25 травня успішно провели чергову операцію з трансплантації нирки, - повідомляє обласна рада.

Цього разу це була подвійна операція з пересадки донорської нирки від спорідненого донора - від батька до сина. Вартість операції обласній лікарні відшкодовує Міністрество охорони здоров'я.

 

Заступник голови обласної ради Володимир Ширма разом з депутатами Петром Рудьом та Ігорем Сабадашем відвідали прооперованих.

Відео дня

"Першу операцію з трансплантації нирки в обласній лікарні успішно провели 21 червня минулого року. Тепер лікарня має на своєму рахунку вже декілька таких операцій. Наші лікарі невпинно крокують вперед та ставлять перед собою нові цілі. Впевнений, що у найближчому майбутньому вони повернуть здоров'я та радість життя усім іншим пацієнтам, які потребують подібних операцій",- зазначив Володимир Ширма.

Богдан Леськів, генеральний директор КНП "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського" зазначив, що історія трансплантології області розпочалась саме завдяки підтримці депутатського корпусу обласної ради в проходженні всіх дозвільних процедур.

"До першої операції ми йшли півтора року. Заключили договір з Міністерством охорони здоров'я та отримали всі дозвільні документи саме завдяки підтримці обласної ради. Тепер ми проводимо операції з трансплантації нирок, повертаємо людей до життя. Наразі в області близько 250 людей, які постійно перебувають на гемодіалізі, понад 1.5 тисячі людей мають проблеми з нирками, тому роботи попереду ще багато. Маючи таку підтримку від держави, можемо повертати нашим пацієнтам найцінніше - здоров'я",- зауважив Богдан Леськів.

Розвиток трансплантології в області набирає нових обертів. У планах лікарів - проведення трансплантації серця і печінки. Для цього у відділенні кардіохірургії та трансплантації органів і тканин обласної лікарні готується ще одна операційна, яка буде оснащена усім необхідним сучасним обладнанням.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up