У Житомирі перевірили стан води в криницях і колонках: результати

У Житомирі перевірили стан води в криницях і колонках: результати

Фахівці ДУ «Житомирський ОЦКПХ МОЗ» регулярно проводять відбір та дослідження санітарного стану питної води в м. Житомирі.

Протягом  2 кварталу 2022 р. було проведено наступні дослідження:

Досліджено питної води з громадських криниць:

  • на мікробіологічні показники – 37 проб, із них виявлено 22 відхилення, що становить 59% (вул. Заводська, 12, вул.Короленка, 95, пров.2 Селецький, 16, вул. Вільський Шлях,141, 142, вул.Троянівська, 19, вул. Короленка, 26,);
  • на санітарно-хімічні показники – 30 проб, із них виявлено 13 відхилень за показниками нітрати, жорсткість, що становить 43% (вул. Короленка, 26, вул. Корольова, 95, 163, вул. І. Гонти, 20-а, вул. Троянівська, 19, Вільський Шлях, 141).

 Досліджено питної води з каптажів:

Відео дня
  • на мікробіологічні показники – 9 проб, із них виявлено 3 відхилення (загальні колі-форми E.coli), що становить 33,3% (вул..Зарічна,11, вул..Героїв Десантників,35, вул. Клосовського,1);
  • на санітарно-хімічні показники – 10 проб, із них виявлено відхилень 6 (нітрати, жорсткість), що становить 60% (вул.Радивільська,2, вул.Героїв Десантників,35, вул.Зарічна,11, вул. І.Богуна,4).

 Досліджено питної води з водорозбірних колонок:

  • на мікробіологічні показники – 24 проби, із них виявлено 3 відхилення (загальні колі-форми та E.coli), що становить 12,5% (вул. Чешська Крошня,1, вул.Хлібна,1, пров.2 Польовий,7);
  • на санітарно-хімічні показники – 25 проб, із них виявлено 1 відхилення (каламутність, забарвленість), що становить  12,5% (вул.Короленка,94).

З метою покращення якості питної води та запобігання поширення інфекційних захворювань рекомендовано провести поточні ремонти та герметизацію громадських криниць, каптажів та водорозбірних колонок,  не менше 1 разу на рік проводити очищення криниць від донного осаду з подальшою дезінфекцією та лабораторним дослідженням води у ньому.

На сьогоднішній день в ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводяться лабораторні дослідження питної води з приватних криниць та артсвердловин на основі платних послуг (вул. В. Бердичівська, 64). В разі незадовільних результатів лабораторних досліджень, лікарі установи нададуть кваліфіковані консультації, щодо усунення причин, які сприяють забрудненню води. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up