У Житомирі облаштовують приміщення під новий ангіограф

У Житомирі облаштовують приміщення під новий ангіограф

У 2018 році для Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Гербачевського придбали ангіограф – сучасний апарат для діагностики та лікування патологій судин людського організму.

Наразі тривають ремонтні роботи з облаштування приміщення, де буде розміщений вже другий в області такий апарат, - інформує прес-служба ОДА.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.
«Ангіограф вже доставлений до обласної клінічної лікарні. Придбали сучасний діагностичний апарат за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів. З допомогою ангіографа лікарі зможуть надавати медичні послуги пацієнтам області з гострими інфарктами 24 години на добу, 7 днів на тиждень», – сказав Микола Суслик.

Сучасний ангіограф – це унікальна рентгенівська система, яка дає можливість лікарям оперативно розпізнавати та реагувати на зміни в судинах та тканинах організму людини.

Відео дня

Ангіограф придбали за допомогою системи публічних закупівель за 25,3 млн грн.

Перший в області ангіограф почав функціонувати восени 2017 року, коли відкрили реперфузійний центр при обласній клінічній лікарні.

Завдяки сучасному апарату лікарі змогли лише за перший рік роботи центру врятувати більше 415 життів жителів Житомирщини. При гострому інфаркті міокарда провели 265 операцій, а смертність зменшилася втричі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up