У Житомирі епідпоріг по грипу перевищено на 80 %

У Житомирі епідпоріг по грипу перевищено на 80 %

За інформацією Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України, за останні 2 тижні ускладнилася епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ.

На минулому, 50 тижні епідсезону, в порівнянні з попереднім захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом зросла на 7%. Зареєстровано 8801 випадок.   Показник 709 на 100 тисяч населення  на 20% вищий за епідемічний поріг. Тобто, захворюваність перевищує середній багаторічний фоновий рівень.

Перевищення епідемічного порогу фіксується в місті Житомирі на 80%, в Житомирському районі  –  на 70%, в Романівському районі – на 54%. Також незначне перевищення епідпорогу відбувається в Народицькому, Новоград-Волинському, Коростенському та Баранівському районах.  Серед захворілих 67% становлять діти до 17 років. До лікувально-профілактичних закладів госпіталізовано 275 осіб.

Вірусологічний моніторинг свідчить про відсутність поки що циркуляції збудників грипу серед населення області.

Відео дня

Найкращим способом захисту є щорічне щеплення від грипу. Вакцинація дозволяє зменшити ризик захворіти на грип та  убезпечити від серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті. Але в нашій області лише 1289 осіб щепилися від грипу. Вакцинацію можна проводити впродовж всього епідсезону.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Alena Timoschuk

    Тогда почему не закрывают учебные учреждения??..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up