У світі офіційно зареєстровано 448 випадків зараження коронавірусом, з них 9 - летальних

У світі офіційно зареєстровано 448 випадків зараження коронавірусом, з них 9 - летальних

За повідомленнями ВООЗ, ДУ «Центр громадського здоров’я  МОЗ України» станом на 22 січня 2020 року в провінції Хубей, Китай та за межами країни офіційно зареєстровано та лабораторно підтверджено 448 випадків інфекційної хвороби, викликаної новим коронавірусом, в тому числі 9 летальних.

Цей вірус відрізняється від збудника грипу, пташиного грипу, аденовірусної інфекції, збудників інших важких респіраторних інфекцій та поширених захворювань органів дихання. У осіб, які захворіли симптоми у вигляді пневмонії почали з’являтися з 8 грудня 2019 року. Починаючи  з січня 2020 року кількість хворих швидко зростає.

Більшість із постраждалих – відвідувачі, працівники та постачальники оптового ринку морепродуктів та живих тварин. Ринок було закрито 1 січня для санітарної обробки та дезінфекції. В Китаї вживаються заходи щодо недопущення подальшого розповсюдження інфекції. 

За даними спостереження інкубаційний період коливається від 2 до 12 діб (в середньому 7 діб). Джерело інфекції досі не визначається. Реєстрація випадків серед працівників оптового ринку морепродуктів та живих тварин може вказувати на інфекцію, пов’язану з тваринами. Є заяви про можливу передачу збудника інфекційної хвороби від людини до людини.

Відео дня

Клінічні ознаки та симптоми вірусної пневмонії: 

підвищення температури;

ускладнене дихання;

двосторонні інфільтративні ураження легень на рентгенограмі. 

Збудник пневмонії та механізм передачі інфекції  невідомі, тому доцільно нагадати населенню про основні принципи зниження загального ризику ГРВІ:

-уникати тісного контакту з людьми,  що страждають на гострі респіраторні інфекції;

-частіше миття рук, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням;

-уникнення тісного контакту з хворими тваринами на фермах або  у дикій природі;

-люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки при кашлі (тримайте дистанцію, використовуйте одноразові серветки при кашлі та чханні, мийте частіше руки, максимально скоротіть контакти з іншими людьми).

У разі появи симптомів у мандрівників, які свідчать про респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, рекомендується звернутися до лікаря та повідомити про подорож.

Читайте також: "AliExpress можна не боятися: "Укрпошта" заспокоїла щодо товарів з Китаю на тлі спалаху коронавірусу".

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up