У новому інфарктному центрі врятували майже 600 жителів Житомирщини

У новому інфарктному центрі врятували майже 600 жителів Житомирщини

З початку роботи сучасного реперфузійного центру, який функціонує з листопада 2017 року в Обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського, лікарі провели 594 стентування, з яких лише 120 операцій – планові.

Про це повідомили у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського, - інформує прес-служба ОДА.

Завдяки новітньому обладнанню сучасного інфарктного центру фахівці рятують життя людям із гострим інфарктом міокарду, які потребують термінової операції або ж стентування.

«За півтора року роботи вже пролікували 2593 пацієнти у кардіологічному відділенні з реперфузійним блоком. Лікарі провели 594 стентування – спеціальних малотравматичних операцій, які відновлюють кровоток по артерії серця. Серед них – 474 врятованих людських життів при гострому інфаркті міокарда, ще 120 операцій були планові. Центр надає медичну допомогу пацієнтам з гострим коронарним синдромом та працює на всю Житомирську область у режимі 24/7, 365 днів у рік», – зазначив головний лікар Богдан Леськів.

Відео дня

Центр виконує:

операції зі стентування при гострому коронарному синдромі;

імплантації штучних та постійних водіїв ритму серця.

Головною умовою для порятунку людей з інфарктом міокарду є максимально швидке доставлення пацієнта до Центру – у межах 2 годин від моменту болю до відкриття закритої судини.

Аби попередити захворювання, лікарі закликають жителів правильно лікувати високий тиск, контролювати рівень жирів у крові, роботи профілактичні обстеження, аналізи, УЗД серця.

А при перших ознаках інфаркту – вираженого загрудинного болю, коли душить за грудьми, може віддавати у ліву сторону, задусі, – негайно телефонувати за номером «103» в екстрену медичну допомогу.

Нагадаємо, що на Житомирщині втричі зменшилася смертність від інфарктів після відкриття інфарктного центру, а безоплатні стенти отримують усі пацієнти з інфарктом у критичній ситуації.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року у Житомирі відкрили реперфузійний центр.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Платонова Алла

    Спасибо за спасённые жизни! Низкий поклон Николаю Кушнир- заведующему и всем врачам вашего центра !!!! Оксане Владимировне - отдельная благодарность и горячий привет! .Спасибо!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up