У МОЗ встановили тариф на базові послуги - 370 грн на рік

У МОЗ встановили тариф на базові послуги - 370 грн на рік

Тариф на базові послуги – 370 грн на рік, але залежно від віку пацієнта тариф буде збільшений.

Кабінет Міністрів у середу, 25 квітня, встановив базовий тариф на медичні послуги за кожного пацієнта – це 370 грн на рік. Визначено також коригувальні вікові коефіцієнти, - повідомляє "5 канал". Про це на брифінгу повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає "Укрінформ".

"Постановою Кабміну встановлюємо тариф на базові послуги за кожного пацієнта. Це 370 грн на рік, але також визначаємо коефіцієнти. Залежно від віку пацієнта, тариф буде більший", – сказала Супрун.

Як уточнив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, визначено 5 коригувальних коефіцієнтів залежно від вікових груп.

Відео дня
  • для пацієнтів віком 18-39 років діятиме коефіцієнт 1;
  • для новонароджених і до 5 років – 4;
  • для дітей віком 6-17 років – 2,2;
  • для людей від 40 до 64 років – 1,2;
  • для старших – 2. 

Заступник міністра пояснив, що підвищені коефіцієнти для дітей до 6 років та людей від 64 років були прийняті з огляду на те, що ці категорії потребують більше часу та уваги лікаря. Також, за його словами, підвищений коефіцієнт 4 для дітей до 5 років має відповідно зберегти педітричну складову на первинній ланці та мотивувати сімейних лікарів займатися дітьми.

Він зазначив, що залежно від кількості укладених декларацій і з урахуванням видатків медичного закладу "первинки", кожен медзаклад може прорахувати розмір заробітної плати лікаря. 

Також на засіданні уряду було прийнято нормативні документи, що врегульовують роботу електронної системи охорони здоров'я, затверджено типову форму договору медичного закладу з Національною службою здоров'я про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, а також постанову про гарантії надання медичних послуг іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні.  

Наразі, за словами Ковтонюка, близько 100-120 медичних закладів будуть готові з липня укладати договори з Національною службою здоров'я.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up