У Краснополі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 4 тисячі сільського населення

У Краснополі відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 4 тисячі сільського населення

7 квітня у Краснопільській об'єднаній громаді відкрили сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини з житлом для лікарів. 

Будували амбулаторію у межах програми «Доступна медицина» за кошти субвенції з держбюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Старе приміщення Краснопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини функціонує вже майже п’ятдесят років, каже її завідувач Сергій Малишевський. У новозбудованій амбулаторії, розташованій поруч, обслуговувати пацієнтів буде комфортніше.

«Нова будівля оснащена сучасним обладнанням з телемедичним комплексом, комп’ютерною технікою, меблями, холодильниками, необхідними медикаментами, – зазначив Сергій Малишевський. – Для надання первинної медичної допомоги тут є просторі світлі кабінети для лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура. Амбулаторія забезпечена новим службовим автомобілем. На разі у нас працюють чотири медсестри, санітарка і водій. Будемо раді, якщо у нашу новозбудовану амбулаторію приїде на роботу сімейний лікар».

Відео дня

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко на власній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» поділився радісною новиною: «Сьогодні відкрили ювілейну – 10 – за останні 8 місяців амбулаторію загальної практики сімейної медицини на Житомирщині. Цього разу сучасний медичний заклад відкрито у Краснопільській громаді. 

Впевнений, що розбудова мережі таких амбулаторій є одним із пріоритетів як для держави, так і для обласної влади, як в умовах пандемії, так і у звичайному житті. Адже жителі у сільській місцевості та у містах повинні мати доступ до високоякісних медичних послуг у комфортних умовах з використанням сучасного обладнання. Саме на це спрямований один з ключових напрямів програми Президента України “Велике будівництво”».

У новій амбулаторії створені саме такі умови для надання якісної первинної допомоги, тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного й діагностичного обладнання. 

Нова амбулаторія буде обслуговувати майже 4 тисяч жителів Краснопільської громади, зокрема із Краснополя, Безпечного, Мотрунків, Носівки, Поштового та інших сіл. Потрібно сказати, що новозбудована амбулаторія стала правонаступницею закладу, який розташовувався поруч і обслуговував жителів більш ніж 50 років. 

Цей медичний заклад вчергове став прикладом злагодженої співпраці державної, обласної та місцевої влади, адже загальна вартість об’єкта становила майже 9 мільйонів гривень, з яких 10% склало співфінансування з боку громади. Окрім того, для лікарів амбулаторії завдяки субвенції придбано вкрай необхідний і довгоочікуваний службовий автомобіль, на якому сімейні лікарі зможуть здійснювати виїзди в інші населені пункти громади.

«Загальна кошторисна вартість медичного закладу становить понад 9 мільйонів гривень, з яких 940 тисяч гривень – співфінансування з місцевого бюджету, решта – надходження з державного бюджету. Амбулаторія обслуговуватиме понад чотири тисячі жителів кількох сіл – Краснополя, Молочок, Мотрунок, Стетківців, Носівців, Безпечної, Суслівки, Бурківців, Лихосілки та інших населених пунктів. При амбулаторії є житло з усіма зручностями для лікаря», – зазначив голова Краснопільської ОТГ Іван Патей.

Нагадаємо, що влітку 2020 року на 12 сільських амбулаторіях Житомирщини призупиняли будівництво через невиконання підрядниками умов договорів.

Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up