У більшості колодязів Житомира вода не відповідає нормам

У більшості колодязів Житомира вода не відповідає нормам

У м. Житомирі функціонує 27 колодязів громадського користування та 9 каптажів джерел, водою з яких користується частина населення міста. 

Про якість води в них розповіли фахівці Житомирського лабораторного центру МОЗ України.

Станом на 1 серпня 2019 року, відповідно до плану моніторингу, фахівцями Житомирського міжміськрайонного відділу відібрано та доставлено в лабораторії ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» зразки води на санітарно-хімічні та мікробіологічні дослідження з 22 колодязів та 9 каптажів.

За результатами лабораторних досліджень виявлені перевищення гігієнічних нормативів у воді:

Відео дня
  • колодязів громадського  користування по: нітратах у 13 пробах (59%), водневому показнику у 3, забарвленості в 1 та виявлені загальні коліформи  у 18 пробах (82%);
  • каптажів джерел по: нітратах у 2 пробах, водневому показнику у 5 та виявлені загальні колі форми у 5 пробах (55,6%).

За отриманими показниками якості питної води встановлено, що із 22 обстежених колодязів громадського користування тільки у 3 вода відповідала гігієнічним нормативам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Це колодязі розташовані за наступними адресами: пров. 6-й Старокиївський, 12, вул. Параджанова, 35,  вул.Корольова, 159. 

Із 9 обстежених каптажів джерел, тільки в 1 каптажі, розташованому за адресою проспект Миру, 22, вода повністю відповідала гігієнічним нормативам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

Враховуючи, що колодязі та каптажі не є джерелами питної води гарантованої якості,рекомендуємо  споживачам утриматись від використання води з підвищенимвмістом нітратів, особливо сім'ям, в яких є вагітні та діти до 3- років. Враховуючи значні  відхиленняу воді з колодязів (82%) та каптажів (55,6%), за мікробіологічними показниками (загальні коліформи), рекомендуємо для питних потреб вживати тільки кип'ячену воду. 

Для переходу на інтерактивну карту натисніть тут.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up