У Бердичеві скажений пес покусав людей

У Бердичеві скажений пес покусав людей

Як повідомляє Бердичів BIZ.NEWS,  6-7 серпня до травмпункту Бердичівської лікарні звернулися четверо містян, яких вкусив скажений пес.

"Всі події відбувалися у районі м'ясокомбінату на вулиці Коцюбинського. 7 серпня невідомі вбили тварину, а її труп направили на дослідження до ветеринарної служби у Житомир. Надвечір дослідження показало, що тварина була хворою на сказ", – йдеться у повідомленні.

У коментарі Суспільному фахівчиня зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Головного Управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька розповіла, що в експертному висновку державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від восьмого серпня підтверджується сказ собаки.

"Це був безпритульний собака, – каже Галина Заріцька. – Встановлено, що є шестеро людей, які контактували з цією твариною. Також відомо, що з собакою, хворим на сказ, контактував ще один безпритульний пес. Наразі спеціалісти локалізували вогнище зараження, обійшли всі домогосподарства, які прилягають до території, де мешкав хворий собака, зробили щеплення проти сказу всім домашнім тваринам. Також провели дезінфекцію".

Відео дня

За словами Галини Заріцької, 10 серпня відбудеться засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому, зокрема, обговорюватимуть вже проведені та додаткові заходи щодо локалізації і ліквідації спалаху сказу.

Джерело: Суспільне Житомир

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up