Сьогодні починається національна кампанія “Лікар для кожної сім’ї”

Сьогодні починається національна кампанія “Лікар для кожної сім’ї”

Про основні засади кампанії нагадує в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Українці, незалежно від місця реєстрації чи проживання, можуть вільно обрати свого сімейного лікаря (для дорослих чи дітей) або терапевта (для дорослих) та педіатра (для дітей).

Кампанія розгортатиметься поступово, по мірі готовності кожного медзакладу та області. Тому старт процесу вибору лікарів сьогодні не означає, що в цей же день ви маєте терміново підписати декларацію аби з ким. Кампанія - безстрокова.

Ви не обираєте лікаря раз і назавжди. Якщо з якоїсь причини вам потрібно буде обрати іншого фахівця - ви зможете це зробити в будь-який момент.

Відео дня

Дуже важливо, щоби кожен із нас підійшов до питання вибору свого лікаря відповідально та виважено і підписав декларацію з тим фахівцем, якому хоче довірити власне здоров’я.

Процес підписання декларації дуже простий:

1. Обираєте лікаря, якому довіряєте. Якщо ще не знаєте, до якого лікаря хочете ходити - не переймайтеся. Час є і встигнуть усі. Почніть розпитувати знайомих або відштовхуйтеся у виборі від медзакладу, де б хотіли лікуватися.

Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу та він має бути підключений до електронної системи охорони здоров'я. Наразі частина медзакладів ще в процесі підключення. Заклади, що є в системі, будуть мати спеціальну позначку. Якщо ваш заклад ще не підключився - запитайте в реєстратурі, коли вони будуть готові.

2. Як визначитеся - обирайте зручний для вас час та день, беріть документи (паспорт, ідентифікаційний код, для дитини - свідоцтво про народження) та вирушайте до медзакладу.

3. Уповноважений представник медзакладу (працівник реєстратури, медсестра або лікар) введе ваші данні в електронну систему охорони здоров’я.

4. На ваш мобільний надійде СМС з кодом. Повідомте цей код представнику медзакладу.

5. З електронної системи роздрукують декларацію з вашими даними. Перевірте та - якщо все вірно - підпишіть. Вам нададуть два екземпляри, один із них ви заберете з собою, інший залишиться в медзакладі.

6. Далі працівник закладу підтвердить вашу декларацію електронним підписом і відправить у систему.

Подивіться, як готуються до кампанії з вибору лікарів у регіонах:https://goo.gl/7o9eMd

Підписавши декларацію, ви повідомляєте державу, що обрали саме цього лікаря та цей медзаклад. З липня вони отримуватимуть кошти за ваше обслуговування, для вас воно буде - безоплатне.

Обирайте своїх лікарів та переходьте на сучасні та справедливі стосунки з системою охорони здоров'я!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up