Щоб підписати декларацію з сімейним лікарем, є достатньо часу - не створюйте черги

Щоб підписати декларацію з сімейним лікарем, є достатньо часу - не створюйте черги

Процес підписання декларацій стартує 2 квітня. Однак, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик закликає жителів області не панікувати і не створювати ажіотаж у поліклініках уже з понеділка, адже цей процес не має часового обмеження.

Міністерство охорони здоров’я затвердило форму декларації, яку пацієнт має підписати з лікарем, якого обере.

Більше того, аби підписати декларацію, і медпрацівник, і медзаклад мають бути зареєстровані у електронній системі E-Health, а цей процес ще теж не завершений.

 

Відео дня

«Щоб запобігти чергам, не потрібно уже з понеділка приходити і підписувати декларацію з лікарем. У часі ця процедура абсолютно необмежена, нічого не заважатиме і в травні підписати декларацію з лікарем, і в червні. Цей принцип, про який ми всі говоримо, що гроші підуть за пацієнтом, він запрацює тільки з 1 липня. До того часу бажано заключити декларацію з лікарем», - коментує Микола Суслик.

Зрозуміло, що перші кілька тижнів будуть так званим перехідним періодом, поки у поліклініках навчаться працювати з новою системою. Якщо ж ви обрали свого лікаря, для підписання декларації необхідно з паспортом ідентифікаційним кодом та мобільним телефоном прийти у заклад, де він працює. У поліклініках визначили відповідальних за підпис декларацій осіб. Як їх знайти – запитайте в реєстратурі.

 

Отже, ця людина займається заповненням декларації в електронній системі охорони здоров’я E-Health. Після внесення усіх необхідних даних вам на телефон приходить смс-повідомлення з кодом підтвердження реєстрації. Цей код диктуєте реєстратору. Декларація готова. Її роздрукують і дадуть вам для перевірки. Якщо все правильно, лікар, з яким ви підписали декларацію, скріплює угоду електронним підписом. Друкується два примірника декларації – один для вас, один для лікаря.

У разі ж, якщо ви передумали і вирішили переобрати лікаря, робите все, що вищеописано з іншим медпрацівником, обраним вами.

Попередня угода автоматично анулюється у системі E-Health. Тобто, йти до того, з ким хочете анулювати декларацію і пояснювати, чому так сталося – не треба.

 

Разом з тим, якщо ви не підписали декларацію з лікарем, меддопомогу вам все одно змушені надати. Лише за таких пацієнтів лікарям з 1 липня платитимуть менше.

Прес-центр УОЗ

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up