Розпочалася доставка вакцин КПК в регіони, - МОЗ

Розпочалася доставка вакцин КПК в регіони, - МОЗ

Розпочалася доставка 220 тис. доз вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК), які надійдуть в усі області України вже до кінця тижня. У першу чергу вакцини були направлені у ті регіони, які найбільше потребують вакцин, - Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Миколаївську, Одеську, Київську області та місто Київ.

«Ми вдячні нашим партнерам в ЮНІСЕФ, які підтримали нас у ситуації зі збільшеним використанням вакцини від кору під час спалаху і змогли організувати прискорену доставку нової партії КПК в Україну. Це дозволить забезпечити достатньою кількістю вакцини усі регіони країни, насамперед ті, де є нагальна потреба в додаткових дозах», - зазначила доктор Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, що відповідно до графіку поставок, нова партія мала прибути в Україну лише в квітні. Проте, зважаючи на ріст охоплення вакцинацією проти кору дітей і, відповідно, більше використання вакцини, Міністерство охорони здоров’я замовило прискорену доставку вакцини КПК.

Вакцина, закуплена за кошти держбюджету, надійшла в Україну на два місяці раніше запланованих термінів завдяки успішним переговорам ЮНІСЕФ з постачальником для забезпечення нагальних потреб державної програми імунізації у контексті спалаху кору.

Відео дня

“Ми хотіли б скористатися цією можливістю та нагадати батькам про важливість та терміновість вакцинації дітей. У ці складні часи я покладаюся на батьків, родини та лікарів, щоб забезпечити можливість для усіх дітей отримати дві необхідні дози для повного захисту від кору”, - наголосила Джованна Барберіс, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Загалом цього року в Україну доставлять більше 2 мільйонів доз вакцини проти кору. Цієї кількості буде достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей, які цього потребують. Наступна поставка вакцини проти кору – 800 тис. доз КПК – планується на кінець березня.

Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти. 2 дози вакцини КПК захищають від кору: згідно з календарем профілактичних щеплень в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — планову ревакцинацію. В середовищі, де рівень охоплення вакцинацією не нижчий за 98%, хвороба не буде поширюватися. Охоплення вакцинацією формує так званий колективний імунітет.

МОЗ закликає батьків вчасно вакцинувати своїх дітей відповідно до Календаря щеплень, і надолужити щеплення, якщо вони були пропущені за графіком.

www.kmu.gov.ua

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up