Реконвалесцентна плазма проти COVID-19: вірус знову перемагає?

Реконвалесцентна плазма проти COVID-19: вірус знову перемагає?

Дослідження, опубліковане у New England Journal of Medicine, ставить під сумнів доцільність використання реконвалесцентної плазми для пацієнтів із важким перебігом COVID-19. 

Про це повідомляє Телеграм-канал «Dokazovo».

Теоретично, ефект від переливання плазми людей, що перехворіли на SARS-CoV-2 (плазми реконвалесцентів), полягає у тому, що така плазма містить специфічні антитіла, які можуть допомогти реципієнту у боротьбі із захворюванням. 

Однак, нещодавно проведене в Аргентині дослідження показує, що «немає значної різниці між пацієнтами, що отримували реконвалесцентну плазму, та пацієнтами, що отримували плацебо».

Відео дня

А попереднє дослідження, проведене в Індії, вказує на те, що реконвалесцентна плазма не запобігає погіршенню стану пацієнтів із COVID-19.

«Вже було проведено декілька великих клінічних випробувань, які продемонстрували схожий результат: застосування реконвалесцентної плазми не впливає на перебіг COVID-19», - зазначає Dr. Mangala Narasimhan, старший віце-президент та директор Служби інтенсивної тепарії у Northwell Health, New Hyde Park, N.Y.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up