Всього захворіло та перебувало на стаціонарному лікуванні 9 дорослих осіб.
Станом на 01.02.2016р. після проведеного лікування всі постраждалі в задовільному стані виписані зі стаціонару з заключним діагнозом «сальмонельоз».
Основними причинами спалаху були порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм та правил при приготуванні страв в домашніх умовах. Порушувалась технологія приготування страв.
Вживались багатокомпонентні та швидкопсувні страви, що готувались напередодні (салати з майонезом, холодець). Для приготування страв використовувались продукти як домашні, так і придбані в різних місцях торгівельної мережі та на ринку. Недостатня кількість холодильного обладнання, ймовірно зберігання готових страв та продуктів без умов холоду сприяли виникненню спалаху.
Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.
№ 11 від 20 березня 2024
Читати номер