Представники «Червоного Хреста» просять міських депутатів врятувати патронажну службу

Представники «Червоного Хреста» просять міських депутатів врятувати патронажну службу

Мінохорони здоров’я планує з Нового року припинити фінансування патронажної служби міжнародної організації «Червоний Хрест» в Україні.

 

Товариство «Червоного Хреста» 6 жовтня 2016 року отримало лист від Міністерства здоров’я України про скорочення фінансування патронажної служби з подальшим його припиненням.

Тому на черговій сесії Житомирської міської ради на підтримку організації виступив депутат Олександр Ракович, адже у Житомирі завдяки працівникам патронажної служби допомогу отримувало 1700 осіб.

«З проголошенням Незалежності України служба фінансувалася з бюджету країни. Працівники патронажної служби допомагають людям похилого віку, непрацездатним громадянам, інвалідам, ветеранам війни та людям, які потребують стороннього догляду. У Житомирі медико - соціальну допомогу надають 15 медичних працівників. У 2015 році таку допомогу отримали близько 1700 осіб. Було надано більш ніж 111 000 медичних і більше 3 000 соціально - побутових послуг. У разі припинення фінансування робота патронажної служби теж буде припинена. Це призведе до того, що 1700 підопічних залишаться без допомоги», – зазначив Олександр Ракович.

Відео дня

Голова міської організації товариства «Червоного хреста» Раїса Черемісіна, своєю чергою, назвала основну причину, чому патронажну службу хочуть знищити.

«Боляче за те, що люди залишилися напризволяще, адже вони потребують нашої щоденної допомоги. Ми багато десятиліть співпрацюємо тісно з закладами охорони здоров’я, соціальними закладами. Надається певна допомога з реалізації та виконання програм на державному та регіональному рівнях. Окрім того, що медичні сестри сьогодні опікуються важкохворими, ми реалізуємо навчання надання першої допомоги, займаємося волонтерством та іншою діяльністю. Поки не було військових дій, які сьогодні є у нашій країні та не було гуманітарного вантажу, який відправляється на схід – «Червоний Хрест» був на високому рівні. Коли «пішла» гуманітарна допомога з-за кордону, тоді хтось щось не поділив. Бо «Червоний Хрест» не дозволив, щоб допомога першочергово йшла через Національний комітет», – розповіла Раїса Черемісіна.

Також вона звернулася до депутатів міської ради з проханням виділити кошти на підтримку розвитку «Червоного Хреста», зокрема, патронажної служби.

«Місячна середня заробітна платня медичної сестри становить 1600-1800 гривень. Річні бюджетні кошти товариства складають близько 600 тис. грн для заробітної плати працівників патронажної служби. Тому якщо сьогодні це питання не підтримується державою, ми просимо місцевих депутатів підтримати патронажну службу», – додала голова міської організації «Червоного Хреста».

Міський голова Сергій Сухомлин такого фінансування не виключає і зазначає, що це питання розглянуть на наступній сесії.

«Будуть ще працювати депутатські комісії. На другому пленарному засіданні сесії при розгляді внесення змін до кошторису 2016 року потрібно подивитися, можливо можна виділити кошти ще в цьому році, щоб компенсувати заробітну платню. І вже зразу закласти гроші на 2017 рік, розробивши відповідну програму», – підкреслив Сергій Сухомлин.

Світлана Скляр

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up