Нова хвиля коронавірусу небезпечна для дітей: лікар назвав симптоми і групи ризику

Нова хвиля коронавірусу небезпечна для дітей: лікар назвав симптоми і групи ризику

Коронавірус в Україні знову почав набирати обертів. Станом на 21 січня кількість хворих перетнула позначку у 20 тисяч осіб. За словами лікарів, багато пацієнтів – це діти.

Як розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко в інтерв’ю ТСН, наймолодшому пацієнту всього 6 років.

Він зазначив, що до звичайних респіраторних симптомів коронавірусу зараз додалися ще й прояви інтоксикації.

“Основні симптоми – це підвищення температури, чхання, закладення носа або рінорея, в основному сухий кашель. Також прояви загальної інтоксикації, що супроводжуються болями в нижніх кінцівках, попереку і верхніх кінцівках”, – розповів фахівець.

Відео дня

До Львівської інфекційної лікарні пацієнтів привозять щодня – в середньому 5-6 осіб.

Федоренко зазначає, що всі хворі – молодого і середнього віку, а ось людей більш старшого і похилого віку майже немає. У реанімації в основному знаходяться не вакциновані.

“Зараз в групі ризику ті ж люди, які були й раніше. Це – хворі на цукровий діабет, люди з хронічними ураженнями дихальної та серцево-судинної системи. Також зараз у зоні ризику діти. Вони зараз також значно частіше хворіють, ніж у попередні періоди”, – підкреслив лікар.

Він додав, що основною причиною зростання хворих стали святкові дні, коли люди часто ходили в гості, відвідували масові культурні заходи, концерти та вертепи.

Джерело: Про Львів

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up