На Житомирщині стартувала оздоровча кампанія у 6 дитячих закладах області

На Житомирщині стартувала оздоровча кампанія у 6 дитячих закладах області

На Житомирщині вже стартував сезон оздоровлення та відпочинку дітей.

У 6 оздоровчих закладах області розпочались перші зміни, де діти відпочивають в тому числі і за кошти обласного та місцевих бюджетів.

Про це повідомив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець.

За словами Юрія Прокопця, упродовж оздоровчого сезону 2019 року в області працюватимуть 11 закладів оздоровлення, з яких 2 – заклади санаторного типу, 4 – заклади релігійних конфесій.

Відео дня

«В області вже стартувала дитяча оздоровча кампанія. Першим розпочав роботу заклад «Дзвіночок» у с. Дениші, в якому діти відпочивають ще із травня. На початку червня розпочались перші зміни ще у 3 закладах – «Супутнику», «Лісовій казці», таборі «Надія» БО «Карітас-Спес». Сьогодні ж перший день зміни у «Чайці», що в Андрушівці, і таборі «Карітас-Олександрівка» у Новоград-Волинському. У цих закладах діти відпочивають як за кошти батьків, так і за кошти обласного та місцевих бюджетів, які виділені на оздоровлення пільгових категорій населення. Решта оздоровчих закладів розпочнуть роботу у найближчі тижні», – зазначив Юрій Прокопець.

Директор департаменту додав, що на оздоровлення дітей Житомирщини з обласного, районних, міських та бюджетів громад вже спрямували понад 33,7 млн грн. За ці кошти планують охопити оздоровленням і відпочинком близько 22, 5 тис. дітей.

Крім цього, у червні працюватиме 263 пришкільні та 532 мовні табори, в яких відпочиватимуть понад 32 тисячі дітей області.

«Також у червні на базі оздоровчого закладу «Супутник» плануємо оздоровити дітей з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, разом з одним із батьків або особою, яка їх замінює. А з початку року до дитячого центру «Молода гвардія» за путівками Мінсоцполітики вже направили 118 дітей, до дитячого центру «Артек» – 136 дітей з області», – наголосив Юрій Прокопець.

Нагадаємо, що під час сесії обласної ради депутати затвердили граничні вартості путівок для оздоровлення та відпочинку у розмірі 6,5 тис. грн та для санаторно-курортного оздоровлення – 8,4 тис. грн. У вартість путівки закладено оздоровлення дітей тривалістю не менше 21 дня із проживанням в комфортних умовах і повноцінним харчуванням.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up