На реабілітацію однієї дитини з ДЦП за рахунок державної субвенції виділяється від 16 до 25 тис. грн

На реабілітацію однієї дитини з ДЦП за рахунок державної субвенції виділяється від 16 до 25 тис. грн

В Україні діє державна підтримка дітей, хворих на ДЦП.

Радість дитинства – це, зокрема, вільні рухи. Та є діти, що уже з народження цієї радості позбавлені – вони мають порушення рівноваги чи положення тіла.

27.03.2019 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», яким запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу.

Цим Порядком визначено механізм спрямування бюджетних коштів на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для  даної категорії дітей закладам охорони здоров’я та реабілітаційним закладам будь-якої форми власності.

Відео дня

На проходження реабілітації однієї дитини за рахунок державної субвенції виділяється від 16 до 25 тис. грн.

На обліку в департаменті соціальної політики Житомирської міської ради на даний час перебуває 121 дитина з інвалідністю внаслідок ДЦП.

Департаментом активно проводиться організаційна та інформаційно-роз’яснювальна робота щодо практичної можливості реабілітації хворих дітей. Інформацію, щодо порядку надання реабілітаційних послуг розміщено на стендах в управліннях соціального захисту населення. Налагоджено тісну співпрацю із реабілітаційними установами та закладами охорони здоров’я.

З метою отримання реабілітаційних послуг потрібно звернутися до департаменту соціальної політики міської ради або управлінь соціального захисту населення Богунського чи Корольовського районів (в залежності від місця проживання) одному із батьків, повідомити про обрану реабілітаційну установу та надати наступні копії документів:

  • заява про надання послуг з  реабілітації;
  • паспорт громадянина України, свідоцтво про народження або інший документ, що посвідчує особу;
  • копія ідентифікаційного кода (за наявності);
  • копія пенсійного посвідчення;
  • виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о) із зазначенням ступеню обмеження життєдіяльності (І, ІІ, ІІІ);
  • копія медичного висновку;
  • копія паспорта, ідентифікаційного кода одного з батьків;
  • довідка з місця проживання (перебування).

За додатковою інформацією звертатись до управлінь соціального захисту населення Богунського чи Корольовського районів департаменту соціальної політики Житомирської міської ради за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, буд. 55 та за номерами телефонів: 42-50-00, 42-50-19.

Департамент соціальної політики Житомирської міської ради 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up