Ми їх втрачаємо: названі найпоширеніші причини стрімкого випадіння волосся

Ми їх втрачаємо: названі найпоширеніші причини стрімкого випадіння волосся

Стали помічати, що на голові волосся стає все менше, а на гребінці – все більше? Не варто панікувати. Пропонуємо краще дослідити причину проблеми.

  1. Дієта 

Попереджаємо, що в більшості випадків разом із зайвими кілограмами ви маєте шанс позбутися і частини шевелюри. Хто сказав, що знежирені продукти - безпечний спосіб позбутися від зайвої ваги? На жаль, часте вживання знежирених продуктів призводить до зниження рівня жіночих гормонів, котрі і відповідають за густе та здорове волосся.

  1. Гормональні зміни 

    <

    Відео дня
    /li>

Особливо ця проблема поширена восени У зв`язку зі зменшенням світлового дня, коригуванням раціону з вживанням свіжих овочів та фруктів, у нас починає виникати вітамінний дефіцит. А від цього починає страждати щитоподібна залоза, котра є один із найважливіших «регуляторів» з вироблення гормонів, що відповідають за ріст волосся. Тому радимо якнайшвидше звернутися до свого гінеколога-ендокринолога та спростувати або підтвердити власні здогадки.

   3. Стрес

Сварки в родині, конфлікти на роботі та постійне недосипання – це все береться до уваги! До того ж, «разовий» стрес може викликати різке випадання волосся лише через 100 днів. А ось при хронічному стресі втрата волосся буде постійною та стрімкою.

4. Генетика

Нещодавно вчені з'ясували, що генетична схильність до випадіння волосся передається від батьків до дітей, і  може успадковуватися не тільки по батьківській але і по материнській лінії. Тому, якщо ваші батьки не можуть похизуватися волоссям – є вірогідність того, що в майбутньому ви «зіштовхнетеся» з такою самою проблемою.

P.S. У будь-якому разі, не намагайтеся подолати проблему випадіння волосся, самотужки! Спочатку проконсультуйтеся у лікаря-трихолога, і виясніть, чи на має в цьому медичної проблеми. 

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Татьяна Коваленко

    В мене після ковіда почало волосся сипатися. Тоді мені дуже допоміг комплекс для волосся Альпента. Я купувала велику упаковку та пила два місяці. Зараз, слава богу, проблема пішла і волосся росте нормально і не лізе.
  • Анна Манько

    Причини випадання волосся різні, тому насамперед до лікаря трихолога, можливо, до ендокринолога відправлять перевірити щитовидку. У мене патологій не виявили, тож просто Альпента пропила. Мені це допомогло зупинити випадання волосся.
  • Оксана Краско

    Знайома проблема. У мене в основному і восени, і навесні починаються проблеми з волоссям, але воно і не дивно, якщо чесно. У цей час Альпента пропиваю, щоб підживити волосся зсередини і поліпшити його стан. Поки що це допомагає.

keyboard_arrow_up