Максимальна кількість аптек Житомирщини має укласти договори з НСЗУ та працювати з програмою «Доступні ліки»

Максимальна кількість аптек Житомирщини має укласти договори з НСЗУ та працювати з програмою «Доступні ліки»

На Житомирщині вже третій рік діє державна програма «Доступні ліки», завдяки якій жителі області можуть отримати медичні препарати безкоштовно або з невеликою доплатою.

Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Так сьогодні, 8 квітня, голова ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження №120 про реалізацію Урядової програми «Доступні ліки» в Житомирській області у 2017-2019 роках.

У документі зазначено, що голови РДА мають сприяти щодо реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоров’я та укладання угод з Національною службою здоров’я України. Адже з 1 квітня 2019 року кошти за відшкодування препаратів за програмою «Доступні ліки» надходитимуть напряму від НСЗУ до аптек.

Відео дня

Для того, аби аптечні заклади області могли надавати жителям Житомирщини «Доступні ліки» їм потрібно зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я та укладання угод з Національної служби здоров’я України. Міські голови та голови ОТГ спільно з керівниками закладів охорони здоров’я, що надають первинну медико-санітарну допомогу, та представниками аптечних закладів всіх форм власності мають попрацювати в напрямку реалізації нових правил та механізмів реалізації програми «Доступні ліки».

На адміністративних територіях області мають бути створені умови для розвитку мережі Інтернет для забезпечення доступу до електронних ресурсів аптечних закладів, які беруть участь у реалізації цієї програми відшкодуванні вартості лікарських засобів та закладів охорони здоров’я, що надають первинну медико-санітарну допомогу.

Нагадаємо, що для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та забрати обрані ліки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up