Коронавірус - уже на Житомирщині: хвора - 71-річна радомишлянка

Коронавірус - уже на Житомирщині: хвора - 71-річна радомишлянка

На Житомирщині зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19.

Коронавірус виявили у 71-річної жінки, яка, за попередньою інформацією, нещодавно повернулася з Польщі. Про це повідомив під час термінового брифінгу в Житомирській облдержадміністрації голова ОДА Віталій Бунечко, - інформує пресслужба відомства.

За повідомленням Державної прикордонної служби України, жінка повернулася з Республіки Польща, гостювала у родичів у Львові, а потім повернулася додому в Радомишль. Наразі 71-річна пенсіонерка терміново госпіталізована та ізольована.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик повідомив, що жінка перебуває на лікуванні, стан середньої важкості. Пацієнтка має лабораторно підтверджений діагноз, лікарі виявили ускладнення – запалення легенів. Проводиться необхідне симпоматичне лікування.

Відео дня

За станом здоров’я усіх контактних осіб із жінкою слідкують медики. У родичів пацієнтки поки симптомів коронавірусної інфекції не виявили, вони на обсервації в себе вдома.

Голова ОДА наголошує, що медичні працівники в області знають як діяти при виявленні коронавірусної інфекції. Наразі важливо проконтролювати стан здоров’я людей, які могли бути контактними із жінкою, яка захворіла.

Вже провели первинну дезобробку житла хворої жінки, санітарного транспорту, яким її довозили до лікувального закладу. Про це повідомив директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.

Нагадаємо, що в області від 6 березня обмежені всі масові заходи, а з 12 березня на карантині перебувають освітні заклади Житомирщини.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожному дотримуватись 3-х основних речей: мити руки, не торкатися обличчя, залишатись вдома, якщо захворів.

При перших проявах захворювання – потрібно самоізолюватися і повідомити про свій стан медиків.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up