Хворі на ниркову недостатність житомиряни отримають адресну допомогу

Хворі на ниркову недостатність житомиряни отримають адресну допомогу

У Житомирі зареєстровано 51 хворого на хронічну ниркову недостатність, яким відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 20.03.2019 № 258 передбачено щоквартальну адресну матеріальну допомогу  на часткове відшкодування вартості медикаментів та інших супутніх матеріалів, необхідних для процедури гемодіалізу у відділеннях гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

Основні витрати по процедурі гемодіалізу несе державний бюджет України, - інформує прес-служба міськради.

«Проблема лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю набуває особливої актуальності з огляду на стабільне збільшення чисельності пацієнтів, які потребують застосування ниркової замісної терапії. Лікування методом гемодіалізу відноситься до високозатратних та дороговартісних технологій. Жителі ОТГ міста Житомир, які потребують лікування методом програмного гемодіалізу, отримують його у центрі гемодіалізу Житомирської обласної клінічної лікарні», – розповіла начальник  управління   охорони здоров’я міської ради Марія Місюрова.

Ця процедура для них життєво необхідна, оскільки без медичного втручання такі хворі просто не виживуть.

Відео дня

Додатково хворим, які страждають на ниркову недостатність, мають значні обмеження життєдіяльності та за висновками лікарів, потребують транспортування для проведення процедури гемодіалізу від місця проживання до місця надання послуг і в зворотному напрямку у місті Житомирі передбачено  щомісячну грошову компенсацію витрат на транспортування.

Нагадуємо, що Житомирський міський голова Сергій  Сухомлин перевірив як працює відділення гемодіалізу.

Довідково: Гемодіаліз – один з методів позаниркового очищення крові, який дозволяє видалити з крові токсичні речовини та продукти метаболізму. Необхідність у такій процедурі виникає при важких захворюваннях нирок. При хронічних захворюваннях нирок гемодіаліз починають проводити, коли ниркова недостатність не піддається консервативній терапії та переходить у термінальну стадію (виникають симптоми уремічної інтоксикації). Процедуру проводять за допомогою апарату штучної нирки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up