Фахівці виміряли електромагнітне випромінювання в Житомирі: перевищення не зафіксовано

Фахівці виміряли електромагнітне випромінювання в Житомирі: перевищення не зафіксовано

За 10 місяців 2019 року проведено 22 заміри на 6 радіотехнічних об′єктах.

Фахівці лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров′я України» проводять моніторингові  дослідження  густини потоку енергії та електричної складової електромагнітних полів радіочастот (базові станції мобільного зв′язку, радіо- та телевізійних станцій). За 10 місяців 2019 року проведено 22 заміри на 6 радіотехнічних об′єктах. Крім того, лабораторією проводяться вимірювання  на договірній основі, за аналогічний період 2019 року проведено 238 замірів на 59 радіотехнічних об′єктах та оформлено 17  санітарних паспортів на радіотехнічний об′єкт.

Також фахівцями центру проводяться заміри рівнів напруженості електричного поля від ліній електропередач, підстанцій, пристроїв, які створюють електричне поле, в тому числі від відео моніторів комп′ютерів. За 10 місяців 2019 р. лабораторією проведено 122 виміри рівнів напруженості електричного поля, згідно плану моніторингових відвідувань та 568 вимірів рівнів напруженості електричного поля на договірній основі.

При проведенні досліджень електромагнітного випромінювання у 2019 році перевищень  нормативних рівнів не виявлено.

Відео дня

Довідково: 

Щодня нас оточують комп′ютери, мобільні телефони, електроприлади, які стали незамінними в повсякденному житті. Усі ці пристрої генерують електромагнітні поля навколо нас.

Електромагнітне поле – вид матерії, за допомогою якого здійснюється взаємодія між зарядженими тілами і частинками  та намагніченими тілами. Електромагнітні поля є всюди. Навіть якщо у вас відсутні електричні прилади, то хвилі від сусідів будуть поступати до вас.

Дія електромагнітних полів на людину до кінця не вивчена, але багатьма вченими проводились дослідження впливу на здоров′я. Зокрема проводились дослідження на лабораторних тваринах та на клітинах і тканинах. Було вивчено багато наслідків впливу, починаючи з пошкодження репродуктивної системи до серцево-судинних та нейродегенеративних захворювань, однак найбільш достовірні дані про виникнення лейкемії у дітей та канцерогенної дії. 

Ступінь біологічного впливу  електромагнітного поля на організм людини залежить від частоти коливань, напруженості поля та його інтенсивності. Щодня ми стикаємось з електромагнітними полями так званої промислової частоти - 50Гц, які впливають на мозок і центральну нервову систему. В сучасних умовах в місті на людину впливають електромагнітні поля, джерелами яких є радіопередавальні пристрої, електрифіковані транспортні лінії і лінії електропередач.

Окремо слід розглянути вплив комп′ютерної техніки, яка в сучасних умовах знайшла широке застосування в усіх галузях. З її допомогою підвищується продуктивність і якість роботи в багатьох галузях економіки, науки, культури, у процесі навчання, для роботи з текстами, графікою, звуком, відео зображенням, базами даних, для керування  технологічними процесами сучасного виробництва, у банківській сфері та офісах, телефонії  і засобах зв′язку, для керування польотами літаків і супутників тощо.

Окрім дії електромагнітних полів людина відчуває на собі комбіновану дію хімічних, фізичних, та біологічних факторів. Близько 70% користувачів комп′ютерів скаржаться на порушення функції органу зору, скелетно-м′язова система також страждає через сидяче положення користувачів. Зорове та нервово-емоційне напруження викликають порушення функціонального стану нервової системи. Шкіра теж, в деякій мірі, страждає (еритеми, дерматити, папульозні висипи і т.д. 

Новітні технології приносять багато користі, але потрібно користуватися ними розумно, враховуючи вік користувача, індивідуальні особливості, стан здоров′я. Рекомендовано раціонально обладнати робоче місце, передбачати природне і загальне рівномірне штучне освітлення, для профілактики втоми має бути вироблено оптимальний режим праці та відпочинку (регламентовані перерви, чергування операцій, активний відпочинок).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up