До 2 років і довше дитину потрібно годувати грудним молоком - рекомендації ВООЗ

До 2 років і довше дитину потрібно годувати грудним молоком - рекомендації ВООЗ

Нагадаємо, що 1-7 серпня в світі триває тиждень підтримки грудного вигодовування.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, дитину потрібно починати годувати грудним молоком з першої години від народження і дотримуватись виключно грудного вигодовування протягом щонайменше півроку. Але, нажаль, більшість матерів не дотримуються цих рекомендацій. В Європейському регіоні спостерігається найнижчий відсоток вигодовування немовлят грудним молоком. Як свідчать данні досліджень, тривале годування дитини грудним молоком характерне для країн з низьким рівнем статку. В розвинених країнах жінки все частіше віддають перевагу ранньому виходу на роботу, замість тривалого сидіння в декретній відпустці. Таким чином, дитина не отримує найважливіших чинників захисту, які протягом життя будуть впливати на її здоров’я.

Згідно рекомендаціям ВООЗ, дитину потрібно починати годувати грудним молоком в першу годину від народження і продовжувати грудне вигодовування щонайменше півроку. Фахівці стверджують, що для забезпечення найкращого зростання, розвитку і здоров'я немовлят протягом перших шести місяців життя вони повинні знаходитися виключно на грудному вигодовуванні, тобто отримувати тільки грудне молоко. Це означає виключення з раціону немовляти будь-який інших продуктів: їжі і напоїв, навіть води. Однак при цьому немовлятам можна давати краплі і сиропи (вітаміни, мінерали та ліки). Грудне молоко є ідеальною їжею для забезпечення здорового зростання і розвитку немовлят; воно також є складовою частиною репродуктивного процесу, що має велике значення для здоров'я матерів.

Грудне молоко більш ніж на 80% складається з води, особливо молоко, яке надходить на початку кожного годування. Таким чином, кожного разу, коли матері здається, що її дитина хоче пити, вона може годувати немовля грудьми. Це дозволить дитині задовольнити спрагу, забезпечить подальший захист дитини від інфекцій і забезпечить правильний ріст дитини. Немовлятам у віці до 6 місяців вода не потрібна, навіть в жаркому кліматі. 

Відео дня

За рекомендаціями ВООЗ, немовлятам у віці шести місяців (180 днів) на додаток до грудного молока слід починати давати прикорм. Ці годування повинні бути достатніми, тобто забезпечувати зростаючий організм дитини достатньою кількістю енергії, протеїнів і поживних мікроелементів. Але фахівці ВООЗ рекомендують паралельно з «дорослою їжею» продовжувати годувати дитину грудним молоком принаймні до 2 років.

Згідно з дослідженнями, дитина підчас споживання грудного молока отримує разом з ним важливі антитіла, що захищають її від дитячих хвороб, наприклад від діареї та пневмонії, від яких найчастіше помирають діти. Також відомо, що діти, що отримували грудне молоко протягом 6-24 місяців, в дорослому віці менше піддаються ризикам розвитку діабету, серцево-судинних, астми та інших неінфекційних захворювань ( НІЗ). Крім того, діти й підлітки, які в грудному віці отримували молоко матері, рідше страждають від надлишкової ваги або ожиріння у старшому віці.

Нагадаємо, що Україна все ще не має загальнонаціональних репрезентативних даних про основні фактори ризику неінфекційних захворювань, що є перешкодою для прийняття науково обґрунтованих рішень для покращення ситуації. Для отримання об’єктивної інформації про поширення факторів ризику НІЗ та подальшого вироблення підходів до профілактики і боротьби з НІЗ в Україні вперше проводиться національне репрезентативне дослідження STEPS.

STEPS – це підхід, рекомендований ВООЗ для епіднагліду за факторами ризику НІЗ. Дослідження STEPS вивчає поширеність НІЗ та їх факторів ризику, використовуючи стандартизоване анкетування, проведення фізичних та біохімічних вимірювань.

Детальна інформація за посиланням https://phc.org.ua/news/v-ukraini-vivchatimut-poshirenist-faktoriv-riziku-neinfekciynikh-zakhvoryuvan

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up