Де на Житомирщині отримати «Доступні ліки»?

Де на Житомирщині отримати «Доступні ліки»?

З 1 квітня поточного року відбулося чимало змін у програмі «Доступні ліки», за якою пацієнти можуть отримати ліки безкоштовно або ж з незначною доплатою за препарати.

Так, з початку місяця лікарі виписують лише електронні рецепти на «доступні ліки», а аптеки тепер напряму співпрацюють з Національною службою здоров’я України за цією програмою. Де ж тепер можна в області придбати «Доступні ліки», - інформує прес-служба ОДА.

Оновлена програма «Доступні ліки»

З 1 квітня пацієнти, які користуються урядовою програмою «Доступні ліки», отримують ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми лише за електронним рецептом. Отримати електронний рецепт можна лише у сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація. У разі, якщо ви ще не обрали свого лікаря, декларацію можна підписати під час найближчого візиту до лікаря і одразу ж отримати електронний рецепт за програмою «Доступні ліки».

Відео дня

Запуск електронного рецепта став можливий завдяки переходу програми «Доступні ліки» до Національної служби здоров’я України. Це дозволяє пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий. Відтак, програма стає ще доступнішою для пацієнтів.

Наприклад, якщо ви обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра не поряд з домом, а у сусідньому селі чи місті, тепер отримати ліки за рецептом  ви можете в зручній для вас аптеці. Не обов’язково отримувати ліки в аптеці, що знаходиться поряд з вашим лікарем. З переходом програми реімбурсації в адміністрування НСЗУ відшкодування вартості лікарських засобів буде відбуватися за принципом «гроші йдуть за пацієнтом в аптеку».

З інструкцією, як пацієнту отримати ліки в аптеці за електронним рецептом, можна ознайомитися за посиланням.

 Де на Житомирщині можна отримати «доступні ліки»?

НСЗУ запустила електронну карту аптек-учасників програми реімбурсації «Доступні ліки». До квітня аптечні заклади повинні були заключити угоди з НСЗУ щодо партнерства у цій програмі. Реімбурсація – це механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для лікування трьох соціально-важливих груп захворювань: серцево-судинних, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу. До списку ліків, які можна отримати за програмою, включено 258 торгових найменувань, 64 з яких можна отримати безоплатно.

Наразі на Житомирщині 55 аптечних закладів у 207 місцях відпускають медичні препарати за рецептами на «Доступні ліки».

Переглянути, які аптеки в області увійшли до програми, можна на карті місць відпуску лікарських засобів за електронними рецептами за програмою реімбурсації «Доступні ліки» у Житомирській області.

За даними НСЗУ, в області станеом на 16 квітня 2019 року вже виписали 16 тис. 389 електронних рецептів на «Доступні ліки».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up