Чи загрожують нам магнітні бурі в цьому році?

Чи загрожують нам магнітні бурі в цьому році?

Потужні спалахи на Сонці якось загрожують Землі?

Потужні спалахи на Сонці, під час яких зірка виділяє величезну кількість енергії, можуть порушувати роботу супутників на орбіті і заважати системам радіозв'язку на Землі, а також загрожувати здоров'ю космонавтів.

В цілому такі явища можуть викликати у людей запаморочення, почастішання пульсу, перепади настрою і незрозумілу тривожність

Спалах М-класу навряд чи здатна зробити помітний вплив на життя землян. Однак, якщо в майбутньому почнуть відбуватися більш потужні спалахи, то на Землі можуть початися погодні катаклізми.

Відео дня

Вважається, що магнітні бурі на Землі, що виникають в періоди сонячної активності, здатні впливати на самопочуття метеочутливих людей. Однак серед учених до цих пір немає впевненості в цій теорії.

У серпні 2020 року на нас ще очікують кілька магнітних аномалій.

13 серпня - слабка магнітна буря.

14 серпня - слабка магнітна буря.

29 серпня - середня магнітна буря.

Вересень 2020

6 вересня - сильна магнітна буря;

26 вересня - сильна магнітна буря;

29 вересня - середня магнітна буря;

30 вересня - середня магнітна буря.

Жовтень 2020

Жовтень буде спокійним і сприятливим. Магнітних бур середньої і сильної інтенсивності в цьому місяці не спостерігається.

Однак невеликі коливання все таки будуть, вони очікуються 1, 29 і 20 жовтня.

Листопад 2020

Листопада стане дуже складним місяцем, адже магнітні бурі будуть тримаються впродовж цілих періодів.

З 1 по 10 листопада - сильна спалах магнітних бур;

11 листопада - середня магнітна буря;

З 15 по 20 листопада - магнітні бурі середньої інтенсивності;

Грудень 2020

3 грудня - середня магнітна буря;

5 грудня - сильна магнітна буря;

8 грудня - сильна магнітна буря;

26 грудня - магнітна буря сильної інтенсивності (буде зберігатися протягом всього дня);

29 грудня - магнітна буря середньої інтенсивності.

Як пережити магнітну бурю

Існує кілька правил, щоб полегшити вплив магнітних бур на своє самопочуття:

  • потрібно спати не менше 7 годин на добу;
  • уникати вживання жирної, смаженої, гострої і шкідливої ​​їжі;
  • рекомендується відмовитися від вживання алкогольних напоїв
  • відмовитися від куріння;
  • пити більше води;
  • контролювати час фізичного та розумового навантаження;
  • потрібно приділяти більше часу прогулянкам на свіжому повітрі.

За словами лікарів, метеозалежним людям слід завжди тримати при собі необхідні ліки, тому що в період магнітних бур можуть загострюватися хронічні хвороби.

Для того, щоб  просто відволіктися від думок про неминуче погіршення здоров'я, можна поспостерігати на зоряним небом. Це заспокоює.

Полювання за чистим небом: де дивитися на зірки

Тільки уявіть, дві третини населення світу не можуть бачити ні зірок, ні Чумацького Шляху. Про це розповідає канал астрономічних новин «Naked Space» з посиланням на дослідження журналу Science Advances, 2016 рік.

Справа в тому, що штучне світло не спрямоване тільки вниз, де воно так нам необхідне, а йде, розсіюючись, в небо. З кожним роком на вулиці з'являється все більше рекламних щитів, ліхтарів, естакад з підсвічуванням, через це мешканці міст практично не бачать зірок.

І ось в 1988 році з'явилася Міжнародна асоціація темного неба (IDA), яка стала привласнювати місцях з відповідними стандартами статус «Парку темного неба» і «Заповідника темного неба».

На сьогоднішній день налічується близько 100 таких місць, і з кожному роком їх кількість зростає. Парки та заповідники темного неба - кращі місця на Землі, де можна побачити практично ідеальне чисте нічне небо.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up