Більше половини водойм області не відповідають санітарним нормам

Більше половини водойм області не відповідають санітарним нормам

Перед початком сезону відпочинку на Житомирщині лабораторний центр МОЗ України вдруге здійснив відбір зразків води в місцях масового відпочинку жителів області для перевірки її стану.

Лабораторний центр відібрав 76 зразків води і у 52% виявили відхилення від санітарних норм. Найбільш бактеріально забруднені – р. Гнилоп’ять у м. Бердичеві, р. Тетерів у Житомирському Гідропарку та кар’єр у смт Черняхів, де вміст бактерій перевищує норму у 48 разів (240000 при нормативно допустимому значенні не більше 5000).

Також брудна вода в річках Случ (м. Новоград-Волинський),Тетерів (с. Висока Піч, с. Дениші, м. Коростишів), Ірша (смт Іршанськ), Норинь (м. Овруч), Словечна (с. Словечне), Очеретянка (смт Черняхів), Жерев (смт Лугини), Лісна (смт Романів), кар’єр Слобода-Селець Житомирського району.

За санітарно-хімічними показниками вода найгіршої якості у річці Гнилоп’ять (м. Бердичів) та бердичівських ставках – шкіроб’єднання, рафінадного заводу, «Шандора», селах Гардишівка і Мирославка цього ж району, р. Случ в смт Мирополь та м. Новоград-Волинський, р. Лісна у смт Романів, кар’єр у смт Черняхів.

Відео дня

Менше забруднена, але з перевищенням рівня БСК та ХСК (біологічне та хімічне споживання кисню) вода в р. Гуйва (Андрушівка), р. Унава (с. Квітневе Попільнянський район), р. Роставиця (смт Ружин, с. Заріччя Ружинського району), р. Тетерів (м. Чуднів, м. Коростишів), р. Случ (смт Любар, смт Нова Чортория), р. Уж (м. Коростень), р. Здвиж (смт Брусилів), р. Норинь (м. Овруч), р. Словечна (с. Словечне), а також в ставках області – с. Волиця Андрушівського району, с. Прибережне Ружинського району, с. Стовпів Чуднівського району, № 1 у м. Чуднові, с. Вигнанка Любарського району, № 1 у м. Коростишеві, с. Жубровичі Олевського району.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Vladymyr Yanchuk

    Зато пити можна
  • Olga Parkhomchuk

    Вот поэтому я за всю свою жизнь только наверное пару раз и искупалась в наших водоёмах. Опасно, можно подхватить заразу какую и лечится пол жизни потом.
  • Наталія Куркчі

    Стоки, которые сбрасываются в реки - опасны для жизни водоема!  Винить нужно в этом  власть! Все возможно исправить! Но есть ли желание это делать?Прошло пять лет с момента, как поднялся вопрос о очистных в Озерном, Денешах. И что? Что сделано? НИЧЕГОШЕНЬКИ!!!!!!!  Вопрос постоек частных домов вдоль реки с которых все нечистоты сливаются напрямую в реку поднимали? Поднимали! И что? НИЧЕГОШЕНЬКИ!!!!!! А почему???  Думаю, сами догадались?!
  • Dmitriy Stefanovich

    А де ставки, озера, кар'єри?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up