У Житомирі відкрилась виставка майстра з різьби на фруктових кісточках Тараса Орєшнікова

У Житомирі відкрилась виставка майстра з різьби на фруктових кісточках Тараса Орєшнікова
7 квітня у Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва відкрилась майстерня ексклюзиву «Хайдао по-українськи» багатогранного та талановитого майстра, фотографа, різьбяра Тараса Орєшнікова.

На презентацію фотопейзажів та виробів із кісточок фруктів прийшла молодь, відвідувачі бібліотеки, друзі та поціновувачі творчості Тараса.

На виставці представлено понад 40 пейзажних знімків, а також 74 вирізблені в техніці хайдао фруктових кісточок.

Починав Тарас Орєшніков як різбляр по дереву, майстерність опанував лише за три місяці навчання. В його арсеналі є різнобічні роботи та декорування меблів. Будучи студентом, практикувався у нанесенні малюнків на тіло та одяг, вирізав вази та світильники із бляшанок дезодорантів. Також він став відомим і як фотограф. Найбільше йому подобаються пейзажі та є портретні роботи. Він творча натура, тому його роботи – це насамперед пошук себе.

Відео дня

Так, Тарас кілька років тому опанувати цікаву техніку різьби на фруктових кісточках – хайдао. У світі подібна техніка відома дуже давно і найбільше її розвинули китайці. Називають вони її "хайдао", а кісточки вважають найсильнішим оберегом.

За допомогою набору інструментів вручну Тарас створює на кісточках образи тварин - жуків, котів, жаб, риб, а також черепи, обриси ембріонів та багато іншого. А з виробів найпопулярнішими є сережки, браслети, кулони, брелоки та сувенірна продукція.

Завичай працює зі сливовими, абрикосовими, персиковими кічточками, але є й у доробку експеременти з фініком. У планах - громіздкі кісточки авокадо та кокос, зізнався майстер.

У колекції його фруктових кісточок вже більше сотні експонатів. Частину робіт дарує друзям, дещо вдається продати. Деякі його роботи є в США, а також є замовлення у столицю України.  Власники таких цікавих дрібничок є й серед житомирян. Ціна в основному коливається від 50 до 300 гривень.

У майбутньому Тарас мріє подорожувати, відвідати батьківщину техніки хайдао, а також жити в українському Криму.

Виставка триватиме до кінця квітня на другому поверсі Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва на вул. Грушевського, 9 (колишня Котовського).

Вподобані вироби можна придбати. Також Тарас працює і над індивідуальними замовленнями. Його можна знайти у всіх соцмережах.

Інтернет-ресурс 0412

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up