Персональна виставка Миколи Бутковського в Житомирі

Персональна виставка Миколи Бутковського в Житомирі
В художньому виставковому салоні на Театральній житомиряни можуть побачити картини Миколи Бутковського.

Адже саме там 19 липня відкрилася персональна виставка художника.

На виставці представлені найяскравіші роботи, написані як раніше так і напередодні виставки. Із минулорічних виставок присутні п'ять робіт, - повдомляє  0412.ua

Микола Бутковський сам курував розташуванням своїх робіт, посилаючись на гармоніювання, а також серійність картин.  Микола Анатолійович розповів, що його цікавлять різні художні світи-античність, середньовіччя, Відродження, Стародавній Схід. З цих духовних елементів він створив власний світ і власний міф - оригінальний, розроблений в деталях і з великою глибиною.

Відео дня
>

Житомирський художник зберігає вірність не предметності, а сюжетності. Навіть, здавалося б, суто настроєві роботи, де все начебто «працює» на передачу певного стану, все ж не перетворюються на щось самодостатнє. У вишукуванні сюжетів Микола Бутковський захоплено-неупереджений - і дуже чесний. Спекулювати на злободенності або (що гірше) висоти він не бажає. Настільки популярним нині у художників притчам Микола Бутковський віддає перевагу костюмованому ляльковому спектаклю.

Крім того, роботи пана Миколи відрізняються своєрідною тонкістю та вишуканістю. Микола Бутковський - художник-філософ, інтелектуал, поглиблює в світ культури, історії та міфології. Його кредо: "Художник - це факір, він повинен зупиняти, зацікавлювати, дивувати людину своїми картинами, затягувати у красу і роздуми. Картина - це магія ".

Кажуть, для того, щоб зрозуміти людину достатньо побачити її творчість. Творчість житомирського художника Миколи Бутковського - це брама до всесвіту. Переконайтесь самі: виставка триватиме ще три тижні у в художньому виставковому салоні, за адресою вул. Театральна, 8.

Довідка:

Микола Бутковський народився в м.Житомирі 1960 року. У 1975-1976 рр. навчався в житомирській дитячій художній школі. У 1985 році закінчив московське художнє училище «пам'яті 1905 років». В період 1985-1990 рр. - навчався в московському художньому інституті ім. В. І. Сурікова.

З 1990 року живе і працює в м.Житомирі.

З 1992 року член національної спілки художників України.

Твори знаходяться в багатьох колекціях різних країн світу та України.

Його улюблені кольори - всі відтінки жовтого, блакитний і фіолетовий, а от чорний колір для табу.
З 1988 року активний учасник виставок в Україні та за її межами. Автор більше двадцяти персональних виставок.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up