Що робити парі, у якої довго немає сексу?

Що робити парі, у якої довго немає сексу?
Юля та Дмитро три роки разом, однак близько трьох місяців у них немає сексу. Дівчина не знає що й думати. Щоб допомогти цій та іншим парам з подібною проблемою журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з сексологом, а також побували у секс-шопі.

Юлі 22 роки, а її цивільному чоловікові – 24. Три роки вони вже разом, з них два - живуть під одним дахом.

«Якщо загалом описати наші стосунки, то ми любляча пара: багато уваги, добре налагоджений побут, поцілунки, пестощі, приємні слова. Здавалося б усе так чудово і пишно, але у нас фактично відсутнє сексуальне життя. Я б не сказала, що я гормонально активна жінка і мені потрібен дуже частий якісний статевий акт. Але мій чоловік просто не торкається мене як жінки у прямому сенсі. Я ніби відчуваю, що ближча з ним трохи більше як, наприклад, з братом», - розказує дівчина.

Юлії спочатку взагалі здавалося, що чоловік їй зраджує. Тим паче від подруг наслухалася, що чоловікам постійно потрібен секс (як природна потреба). Але прискіпливо придивляючись до Діми, дівчина сьогодні схильна швидше до думки, що в нього просто відсутнє сексуальне бажання.

Відео дня
> Раніше було все інакше, пригадує Юля: «Коли наші відносини тільки починались ініціатором першої близької зустрічі була я. Я б не сказала, що усе було так омріяно: він довго затягував саму мить балачками і розважливими історіями. Коли усе сталося дуже розхвилювався... Пройшло трохи часу і усі подальші близькі контакти були більш впевненими, вдалими. Він активно брав ініціативу до рук і я відчувала себе задоволеною, бачила його щасливим. Але дещо мене насторожувало. Процес відбувався, зазвичай, не більше одного акту і не частіше 1-2 разів на тиждень».

Сьогодні виходить пара перейшла від нечастого сексу до цілковитої його відсутності: «Остання перерва була у 3 місяці. Я почуваю себе іноді недобре, навіть зовсім забула, що я жінка. З часом минулося і я просто почала звертати свою сексуальну енергію на інших чоловіків».

Врешті-решт Юля вирішила набратися сміливості (раніше такі речі вони ніколи не обговорювали) й запитати у хлопця, чому вони не кохаються: «Я поцікавилася, чи йому щось болить?»

 На що хлопець відповів не дуже багатослівно: «Мені нічого не болить. Я здоровий, це щось психологічного характеру».

Юля передумала вже все що завгодно: і про якусь образу, і про своє тіло, і запах, і поведінку. Але жодна з цих причин не була обґрунтуванням.

Готуючи статтю, ми пішли в житомирські секс-шопи, де нам відмовили в наданні коментарів, аргументуючи це тиском від владних органів після будь-яких публікацій.

Ми вирішили просто відрекомендуватися близькими друзями Юлі та Діми і запитали, чи мають в сек-шопі якісь поради з цього приводу. Та і взагалі поцікавилися популярністю різних «іграшок». Продавчиня порадила парі спробувати урізноманітнити своє сексуальне життя. Зокрема, показала нам фалоімітатори (ціною від 200 грн.), спеціальні змазки (біля 100 грн.) Представники пікантної індустрії порадили погратись з фантазією. У допомозі можуть стати м’які наручники (біля 200 грн.), або взагалі цілі набори (до 500 грн).

У секс-шопі були здивовані тим, що хлопець не хоче свою дівчину.  Порадили шукати вихід у сексологів: «Секс-шопи користуються популярністю і сюди люди йдуть аби ставати цікавішими своїм партнерам. Тяжко відповісти, що користується більшою чи меншою популярністю, адже кожна людина і пара – сексуальна по своєму. Кожен підбирає під себе, під свого партнера. Але в даному випадку, навіть «Віа-гра» навряд щось поліпшить у їхніх стосунках. Хоча, якщо пара, раніше нічим не розбавляла своє життя – варто спробувати».

Психолог-консультант Віталій Климчук, пояснює, що сексуальні дисгармонії – річ насправді дуже поширена. Але правда в тому, що часто пари це усіляко приховують і замовчують: «Моя велика повага до Юлі, що вона почала про це говорити і шукати рішення, адже часто саме через неспроможність знайти спільну мову у сексі багато пар розлучаються, незважаючи на сильні почуття».

Фахівець каже, що причинами відсутності сексуального бажання у Дмитра можуть бути і психологічні фактори, і фізичні причини, і поєднання усіх причин разом: «Наша сексуальна активність регулюється дуже складними хімічними процесами і буває так, що якийсь із них дає збій – і кохання є, щире, справжнє – а займатися сексом не хочеться зовсім. Просто  у потрібний момент не виділяється мікродоза потрібного гормону».

Причин психологічного плану може бути безліч: психічна травма, пов’язана з першим невдалим сексом або постійний страх невдачі, який посилюється при самій думці про статевий акт: «А як у мене не вийде? А якщо їй не сподобається? А якщо вона імітує оргазм, бо боїться мене образити?» і надмірний самоконтроль та вимогливість: «Я повинен бути весь час на висоті!»

Часто партнери по сексу соромляться своїх прихованих бажань. Їм вони чомусь видаються соромітськими й непристойними.

«В силу різних причин партнер може збуджуватися лише від орального сексу і разом з тим вважає його «непристойним» і думає: «Я не можу так принижувати свою дружину», хоча насправді то і їй могло би дати багато насолоди», - наводить приклад кандидат психологічних  наук Віталій Климчук.

Таким чином спеціаліст радить парі пройти гарне обстеження на предмет гормональних відхилень, відсутності хронічних запальних процесів. Разом з тим, на думку Климчука, консультація із хорошим фахівцем-психологом, який допоможе Юлі і Дмитру нарешті відкрито поговорити, зізнатися про свої бажання (якщо вони є): «Або допоможе Дмитру зцілитися від психологічної травми, відчути своє тіло і довіритися своїм почуттям. Дозволити саме емоціям, а не розуму, керувати під час сексу, бачити у Юлі не друга, а сексуальну жінку, яка хоче його і отримує задоволення від сексу… і вже тоді – можна до «Секс-шопу», за новими враженнями».

Коментарі (1)
  • Anonymous

    И к чему статья? Болезненное направление?(:wonder:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up