Багатогранність театру - дует «Vi-art»: Оксана Лисенко та Наталія Яцкевич

Багатогранність театру - дует «Vi-art»: Оксана Лисенко та Наталія Яцкевич
Вже не перший рік артисти оркестру Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, талановитий дует «Vi-art» Оксана Лисенко та Наталія Яцкевич чарують зі сцени шанувальників театру своєю майстерністю.

«20»: Коли Ви вперше взяли до рук скрипку?

Оксана: В сім років вступила до музичної школи.  Купувати дорогий музичний інструмент не було можливості, тому обрала найдешевший. Фортепіано коштувало 17 рублів, а скрипка 5.  Завдяки бабусі  закінчила музичну школу. Вона зажди мотивувала мене та зацікавлювала. 

Наталія: В музичну школу мене привела мама. Вже у другому класі я була найкращою ученицею. Враховуючи те, що особливого нахилу з дитинства до музики не мала. Музичну школу закінчувала як альтист. Паралельно з музикою займалася легкою атлетикою, танцями. Але все ж перевагу віддала музиці.

Відео дня
style="text-align: justify;">

«20»: Як був створений Ваш дует?

Наталія: З Оксаною ми знайомі вже більше 25-ти років. Разом навчалися у музичній школі. Оксана прийшла в театр у 1997 році. Я у 2000. Як дует ми виступаємо на сцені театру вже два роки. Але назву придумали тільки нещодавно – «Vi-art»: віола (альт), віолін (скрипка), арт (мистецтво).

«20»:  Чи планували Ви ваше захоплення музикою перетворити у професію?

Оксана: Розуміння  того, що я хочу поєднати з музикою своє життя з’явилося після 5-6 класу. У родині нікого з музикантів не було.

Наталя: Батьки у мене звичайні люди, з музикою також не пов’язані, але інтелігенти. Завжди підтримували мене, не зважаючи, що на той момент було складно дозволити собі купити інструмент за 170 рублів.

«20»: Що найскладніше у Вашій професії?

Наталя: Чесно кажучи – усе складно. Це колосальний труд.  Скрипка  – це найскладніший інструмент. Люди навіть не розуміють, скільки ти вкладаєш праці та сил.

Здається, це просто грати одним пальцем по струнах. Але скільки ж потрібно отримати досвіду, вмінь, щоб потім слухачі сприймали музику як шедевр.

«20»: Чи можете Ви сказати, що музика для Вас найголовніше?

Наталія: Одне з важливих, але не головне. Жінка, яка має родину, яка проходить етап народження дітей, їх дорослішання цінує це понад усе.

Оксана: Пам’ятаю, що на 8 місяці я все ще продовжувала виступати, а вже через тиждень після народження дитини я вийшла на роботу. Музика – це лише частина нашого життя, без якої не можливо.

 «20»: Чи присутнє хвилювання перед виходом на сцену?

Оксана: Внутрішнє хвилювання завжди має бути. А вже під час виступу ти забуваєш про усе. Ти розчиняєшся в енергетиці глядачів і мистецькому процесі. 

Наталія: Важливо вийти на сцену з посмішкою, відповідним дрес-кодом, гарною зачіскою та макіяжем, забуваючи про усі проблеми, що сталися напередодні виступу. На це потрібна колосальна сила волі.

 «20»: За що найбільше Вам подобається ваша професія?

Наталія: Це веселі гірки – важко підніматися вгору і дуже боляче падати. Але це цікаво і загартовує до життя. Ми кожного разу вивчаючи щось відкриваємо для себе нове та ще непізнане.

Оксана: Я вважаю у нас вдячна професія, яка допомагає ніколи не падати духом, бути сильним, не впадати в депресію. Вона тримає в тонусі і ти можеш черпати з музики все хороше. Ти живеш. Це та професія, яка штовхає, щоб рухатись та жити.

«20»: Чи можете Ви явити своє життя без музики?

Оксана:  Ні. В будь- якому випадку я займалася музикою.

Наталія: Був у моєму житті такий період, коли не було роботи. Червоний диплом, професійно граю, талановита, але нікому не потрібна. Поїхати за кордон не було можливості. Не проводили тоді корпоративів. Оркестрів у Житомирі не було, у музичних школах усі місця були зайняті.

Тому свого часу доводилося паяти та складати схеми, транзистори, діоди. Не жіноча професія, але вибору не було. Але не означає, що на цей період часу я не займалася.  Музика була завжди зі мною. І через певний час я повернулася до неї.

«20»: Вважається, що класична музика надає позитивний вплив на здоров'я людини. Ви це відчуваєте на собі?

Оксана: Тільки спина болить. Але лікарняних ще за роки роботи не мала.

«20»: Що для Вас успіх?

Оксана: Ми над цим не замислюємося. Просто працюємо і робимо те, що подобається.

Я отримую задоволення від того, що змогла своєю грою зачепити оту найтоншу струну  людської душі. Надзвичайно приємно, коли люди дякують тобі та захоплюються твоєю грою.

Своєю працею я збудувала дім та виростила хорошого сина. Це мій власний успіх.

Наталя: Дуже приємно коли люди не байдужі, особливо творчій людині приємно, що їх роботу оцінюють, навіть простим: «Дякую». Чарують погляди людей: здивування та захоплення. Ось це успіх.

«20»: Що Вам допомогло стати найкращими?

Оксана: Працелюбність, любов до своєї професії, до музики, гармонія з душею. Потрібно любити свій інструмент, мати гаряче серце та розумну голову.

Наталія: Необхідною є критика. І потрібно вміти правильно її сприймати. Конкуренція має бути обов’язково. Адже це той вогонь, який дає сили та натхнення. Але конкуренція має бути здоровою. І не потрібно заздрити.

Оксана: Гірше за усе, коли мовчать і не критикують. А слово «нормально» – цього замало.

«20»: За що Ви найбільше любите театр?

Наталя: Не знаєш, що буде завтра. І це приваблює. В позитивному сенсі, адже страху не має. Перевтілення, не очікуванні дії – це завжди цікаво.

Оксана: Я люблю театр за його багатогранність. В ньому можна багато чого для себе відкрити. Це не просто поєднання музики та театрального дійства. Це таїна магії.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up