Знову – всеукраїнський і відкритий. І знову – успішний!

Знову – всеукраїнський і відкритий. І знову – успішний!
Ігор Ходак з командами-переможцями турніру

Минулі вихідні стали днями справжнього романівського футболу. 

Якщо про все і по порядку, то у суботу, 11 вересня, обидві команди із Романова, які виступають у першості Житомирської області, отримали чергові залікові очки до своїх турнірних здобутків. Команда «Зоря», яка грає у вищій лізі COMSPEC-чемпіонату Житомирської області, виступала на виїзді у селищі Радовель Коростенського району. Клас підопічних Віктора Чорного виявився суттєво вищим, аніж у радовельських футболістів. Можливо, тому ніхто у середовищі футбольної громади Житомирщини і не здивований тим, що романівська «Зоря» цілком заслужено перемогла – 2:0 і впевнено переслідує трійку грандів футбольної Житомирщини: коростенський «МАЛ», ФК «Полісся» (Ставки) та ФК «Бердичів». Романівська «Зоря-2», яка виступає у другій лізі першості Житомирщини, 11 вересня 2021 року зіграла внічию із ФК «Метеор», що представляє Потіївську селищну раду. Рахунок матчу 1:1.

Зразковий турнір - це зразкові арбітри

 А 12 вересня 2021 року на стадіоні ДЮСШ у Романові пройшов Всеукраїнський футбольний турнір, приурочений Дню фізкультурника. Нагадаємо, що турнір у Романові є традиційним змаганням для юних футболістів 10–11-річного віку. Цьогоріч до Романова приїхали команди із Києва (ДФК «Сталь»), із Баранівки, Житомира («Олімпієць») та Бердичева (дві команди гравців 2010-го і 2011-го року народження). Звісно ж, Романівська ДЮСШ також взяла участь у змаганнях, які проходили за цікавим і спеціальним регламентом. Усі команди були поділені на дві групи, і переможці у групах змагалися за головний кубок відкритого турніру. Футбольні поєдинки проходили упродовж двох таймів по 15 хвилин кожен. Від десятої години ранку і до третьої години дня вирували пристрасті не лише на полі романівського стадіону, але й на трибунах, куди прийшло зо дві сотні вболівальників. Цікаво, що за матчами юних футболістів у Романові спостерігало більше вболівальників, аніж навіть під час поєдинків першості Житомирщини серед дорослих команд.

Юні гравці Романівської ДЮСШ

Стосовно суто спортивної частини футбольного турніру, то кожна із команд, які прибули для участі у змаганнях, мала свої завдання. Скажімо, хлопчики із дитячого футбольного клубу «Сталь» (Київ) звикли до поїздок на різноманітні змагання в Україні і навіть за її межами. Тому не дивно, що кияни, попри юний вік, почувалися на полі впевнено. Вони зібрані у будь-якій ситуації і дуже швидко адаптують свою гру під силу своїх суперників. Тренер і президент «Сталі» В‘ячеслав Косянчук – уродженець Романова, разом зі своїми вихованцями він традиційно приїздить до рідних країв на щорічні змагання. Каже, що юні футболісти зі столиці серед своїх спортивних подорожей особливо полюбляють турнір у Романові. Для хлопчиків із Баранівки поїздка до Романова – це також звична подорож до сусідів, де зазвичай проходять дуже цікаві поєдинки. Житомирська команда «Олімпієць» у цьому році вперше приїхала до Романова, тож дебютантам було ледь не найважче звикати до нового майданчика і до суперників, які вже гарно знайомі із особливостями місцевого футбольного пейзажу. Особливі слова слід сказати і про команду Романівської ДЮСШ, яка виступала під час турніру своїм експериментальним складом. Фактично йшлося про таку собі дитячу збірну десятирічних хлопчиків із Романова, Биківки та Романівки, які розпочинають у новому навчальному році тренувальний процес під керівництвом педагогів Романівської ДЮСШ. Відчувалося, що хлопці із команди Романівської ДЮСШ мало знайомі один із одним і тому під час поєдинків здебільшого збивалися на індивідуальні дії. Якщо у своїй підгрупі романівчани виступили непогано, вигравши одну гру у своїх однолітків із Житомира і зігравши ще один матч внічию, то поєдинок за третє – четверте місце господарі змагань програли своїм суперникам із Києва. Кияни   домінували на полі усі 30 хвилин і забили команді із Романова аж три «сухих» м’ячі. А переможці турніру стали обидві бердичівські команди.

Відео дня

Слід відзначити зразкову і довершену організацію турніру у Романові. І місцева, регіональна, федерація футболу, і керівництво Романівської ДЮСШ (директор Віталій Василівський), і завідувачка відділу культури, туризму, молоді та спорту Романівської селищної ради Тетяна Кучинська виконали  величезний об’єм організаторської роботи і по праву вважалися дбайливими та гостинними господарями турніру. Серед організаторів змагання був і секретар Романівської селищної ради Юрій Чумаченко, а своє плече депутатської підтримки для учасників турніру також традиційно підставив палкий прихильник романівського футболу Василь Флуд. Як завжди, потужну підтримку організаторам турніру надав депутат Житомирської обласної ради та генеральний директор ТОВ «ВІВАД 09» Ігор Ходак. Ігор Євгенович 12 вересня був присутній серед вболівальників турніру, а також взяв участь у церемонії нагородження його переможців та учасників. Зрештою, керівник найбільшого у Романові підприємства ще раз переконливо довів, що підтримує не лише виступи дорослих команд із Романова («Зоря» і «Зоря-2») у першості Житомирської області, але не меншу вагу приділяє юним футболістам Романівської громади.

Слід зауважити, що поєдинки юних футболістів, які прибули 12 вересня 2021 року на традиційний турнір до Романова, зразково обслуговували двоє місцевих арбітрів: Олег Пугач та Юрій Ковальчук. Тренери та наставники усіх команд, які стали учасниками турніру, відзначили високу кваліфікацію і принципову об’єктивність кожного рішення футбольних суддів. І така оцінка стала вагомим внеском у загальний підсумок зразкової організації та проведення у Романові справжнього спортивного свята.

Віктор Єрофєєв

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up