Як футболісти усього світу забивають голи на честь українців і виступають проти війни

Як футболісти усього світу забивають голи на честь українців і виступають проти війни

У відеозверненнях, на вуличних пікетах і мітингах, на стадіонах — весь світ молиться за мир в Україні. Футболісти різних країн присвячують голи і перемоги українцям. І відмовляються виходити на одне поле з командою Росії.

Грузинський форвард «Ньюкасл Джетс» Бека Мікеладзе підтримав Україну на чемпіонаті Австралії. Він реалізував пенальті у ворота Макартура, а забитий м’яч вирішив присвятити українському народові, який бореться із російським агресором. Мікеладзе дістав футболку з прапором України та направив у бік трибун. Інші гравці австралійського клубу теж приєдналися до перфомансу.

 

Відео дня

 

 


Польський футболіст Роберт Левандовський вийшов на матч «Баварії» проти «Айнтрахта» із капітанською пов’язкою у кольорах прапора України.

 

 


Футболісти Барселони и Наполі сфотографувались з банером проти війни.

 

 

«Fuck Putin» у Ліверпулі

Весь стадіон «Гудісон Парк» у Ліверпулі, заповнений десятками тисяч уболівальників, стоячи аплодував Україні.
Гравці «Евертона» вийшли на поле з українськими прапорами, футболісти «Манчестер Сіті» — у футболках з українським прапором та написом «Ні війні».
При цьому на екрані ліверпульської арени «Гудісон Парк» було зображено український прапор зі словами: «Зупиніть Путіна. Зупиніть війну».

 

Багато уболівальників принесли із собою синьо-жовті прапори, плакати «Fuck Putin». За Евертон грає Віталій Миколенко (на трибунах був великий банер із його зображенням та написом «Ми разом з Україною»), за Манчестер Сіті — Олександр Зінченко.

 

 

 

Ще трохи про світову підтримку і футбол

Ще до початку воєнних дій почалися розмови про необхідність переносу місця проведення фіналу Ліги чемпіонів, який мав відбутися у Санкт-Петербурзі у травні. Уряд Великої Британії та міністерка закордонних справ Елізабет Трасс, закликала англійські клуби бойкотувати фінал, якщо УЄФА відмовиться приймати відповідне рішення.
У п’ятницю, 25 лютого, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету УЄФА, де було прийнято рішення про перенесення фіналу на Стад де Франс у Парижі.

Телеканал Setanta Sports, повідомив, що перестає транслювати матчі російських клубів після військового вторгнення РФ до України. І 25 лютого телеканал замість трансляції матчу Ліги Європи між Бетісом і Зенітом увімкнув гімн України.

В очікуванні реакції від ФІФА і УЄФА зі спільною заявою виступили футбольні федерації Польщі, Чехії та Швеції, які мали або могли зустрітися з Росією у відборі до чемпіонату світу-2022. Вони засудили агресію з боку РФ і відмовилися проводити матчі на її території.

З моменту початку російської агресії футбольні клуби та організації почали розривати спонсорські угоди з російськими компаніями, які знаходяться у тісному зв’язку з російською владою.
Німецький Шальке повідомив, що не буде виступати у формі з назвою свого офіційного спонсора компанії Газпром, замість цього на футболках клубу буде нанесено напис "Schalke 04".

Співпрацювати з агресором відмовився Манчестер Юнайтед, котрий повідомив про скасування угоди з авіакомпанією Аерофлот. Найбільш резонансним, як повідомляє британське видання The Times, є те що чиновники УЄФА погодили рішення припинити співпрацю з нафтовою компанією Газпром.

На сьогодні маємо: Польща відмовилася грати з Росією у плей-оф Чемпіонат Світу-2022. Стиковий поєдинок мав відбутися у Росії 24 березня. За ними не забарилася збірна Швеції, яка відмовилася грати з командою агресора потенційний матч плей-оф за вихід на ЧС-2022. Шведська збірна з легендарним Златаном Ібрагімовичем не гратиме з Росією потенційний матч за потрапляння на світову першість, де б він не відбувався.

Коментарі

keyboard_arrow_up