Відчуй себе плогером! Житомирян запрошують на пробіжку з прибиранням сміття

Відчуй себе плогером! Житомирян запрошують на пробіжку з прибиранням сміття

У суботу, 9 червня, житомиряни матимуть можливість долучитися до популярного в Європі виду спорту "рlogging", який поєднує біг та прибирання сміття. 

Плогінг відбуватиметься в Житомирі вперше за ініціативи студенток ННІ педагогіки ЖДУ Франка Руслани Талько, Вікторії Свободи та Максимчук Аліни. Дівчата розповіли, що цей цікавий і корисний вид фітнес-тренувань вигадали у Швеції і наразі його активно поширюють європейці. В Україні ж цей вид спорту є маловідомим. Тому організатори забігу закликають долучитися житомирян до популяризації плогінгу в нашому місті та країні і заодно скинути зайві кілограми і зробити Житомир чистішим.

Найбільша пробіжка плогерів відбудеться в суботу, 09 червня, у якій матимуть можливість взяти участь всі бажаючі. Стартуватиме забіг о 10:00 на одній з локацій "Майстерні міста" - по вулиці Пушкінській, 28. Кожен учасник отримає необхідний інвентар (сміттєві пакети та рукавички).

У четвер, 07 червня, вже відбувся перший забіг біля Житомирської гімназії №1, у якому взяли участь 30 школярів. Учасники плогінгу зібрали 25 кг сміття. Учні гімназії продовжать бігати та збирати сміття 08 червня, але вже за іншим маршрутом. 

Відео дня

Маршрути забігів

  

 Спортивний Житомир

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up