Учасники Третього Космічного напівмарафону отримають унікальні медалі

Учасники Третього Космічного напівмарафону отримають унікальні медалі

У мерії розповіли, яким буде цьогорічний Третій Космічний напівмарафон до Дня Житомира.

Космічний напівмарафон, який став вже традиційною частиною святкувань Дня міста, відбудеться у Житомирі 9 вересня.

Про це розповіла начальник управління культури міської ради Ніна Рябенко під час засідання виконкому у вівторок, 7 серпня.

Яким буде третій Космічний напівмарафон, що планують організатор та чи зміниться формат проведення змагань, ми поцікавились в начальника управління у справах сім’ї молоді та спорту міської ради Ірини Ковальчук.

Відео дня

«Третій Космічний напівмарафон дещо змінить свій формат, але тільки в позитивному напрямку. По-перше, він вперше має свого титульного партнера, це компанія «Нова пошта» і компанія «New run», які будуть допомагати нам в реалізації цього проекту. Учасники будуть стартувати із 9-ї ранку на дистанції 21 кілометр, в 9:25 стартує 10 кілометрів. Це два основних забіги, дві основних дистанції, які для нас важливі та визначальні. Цього року ми чекаємо ще більше учасників на цих дві дистанції. Окрім того, з’являються нові дистанції: три кілометри - це безкоштовний забіг, але він буде кольоровий, веселий із фарбою холі для усіх бажаючих. Наймолодший вік - 13 років, тобто, десь із підліткового віку усі можуть записуватись. Будуть також дитячі забіги і 300 метрів для малюків», - розповіла Ірина Ковальчук.

Цьогоріч організатори також планують дещо видозмінити маршрути дистанції. Зокрема, можливо, атлети кілька разів пробігатимуть повз вболівальників на майдані Соборному.

«По дистанції, ми трішки хочемо збільшити саме коло маршруту до семи кілометрів. Якщо в минулі роки учасники напівмарафонської дистанції долали шість кіл, то зараз хочемо зменшити до трьох кіл. Зараз ми ведемо переговори із поліцією, побачимо, наскільки ми зможемо реалізувати цей задум», - розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Учасники змагань отримають унікальні медалі.

«Третій напівмарафон присвячений пам’яті Леоніда Каденюка, першого астронавта незалежної України, який минулого року був у нас на напівмарафоні і дуже запам’ятався усім учасникам. Багато хто звертався із проханням, щоб присвятити саме йому цей забіг. На усіх медалях буде написано, що ми пам’ятаємо пана Леоніда і дякуємо йому за те, що він був із нами минулого року», - розповіла Ковальчук.

Загалом, організація напівмарафону обійдеться у майже мільйон гривень, і більшу частину витрат покривають титульні спонсори змагань.

«У нас закладена досить велика сума коштів на проведення, але ми маємо намір не витрачати всю суму, а витратити, можливо, половину з цих коштів. Може це буде 300 000 гривень, будемо бачити. Титульний партнер готовий витратити близько 600 000 гривень на організацію заходу. Він бере на себе дуже багато витрат. Навіть до перевезення турнікетів і побудови спортивного містечка. Наша основна стаття витрат - це футболки для учасників 10-кілометрового забігу та напівмарафонської дистанції. Це бере на себе управління. Тим паче, в нас дуже гарний партнер, це компанія «Joma», тобто, футболки будуть спеціалізовані, бігові, дуже круті. Очікуємо, що цей напівмарафон буде трішки відрізнятись кольорами, дистанціями, але якісно він буде набагато потужніший, ніж в минулі роки», - переконана Ірина Ковальчук.

Спортивний Житомир

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up