У Житомирі розпочнеться програма з навчання плавання

У Житомирі розпочнеться програма з навчання плавання
Федерація плавання України планує допомогти розвивати плавання на Житомирщині і готується підписати меморандум про співпрацю із Житомирською ОДА.

Наприкінці квітня місто відвідав Андрій Сердінов, заслужений майстер спорту, головний тренер збірної команди України з плавання, голова тренерської ради федерації плавання України. Разом із головою обласного осередку федерації Миколою Круком він зустрівся із начальником департаменту сім'ї, молоді та спорту ЖОДА Світланою Гресь та директором ДЮСШ Авангард Олексієм Юрчаком, а також поспілкувалися із студентами ЖДУ імені Івана Франка.

За словами Андрія Сердінова, сьогодні в Україні просто катастрофічна ситуація з плаванням. В Україні понад 90% людей не вміють плавати, щороку чимало людей гинуть на воді. Це жахливі цифри.. Потрібно цю ситуацію виправляти. Саме тому федерація плавання України почала активно працювати з областями. Підписання меморандумів – лише перший крок.

- До прикладу, в Англії є державна програма підтримки плавання, де прописано, що кожен англієць має самостійно пропливати 25 метрів. Виходячи з цього будується вся система підготовки і навчання дітей. Завдяки цьому сьогодні англійська збірна з плавання – світовий лідер. Ми теж хочемо вибудувати чітку систему підготовки і роботи. Але для цього кожна дитина має прийти в басейн. Звісно, за один день і навіть рік цього не зробиш. У нас проблеми з матеріальною базою, кадрами. Але потрібно принаймні працювати в цьому напрямі, з чогось починати. Зараз ми робимо лише перші кроки - розповів Спортивному Житомиру Андрій Сердінов. - Ми вже підписали меморандуми і почали працювати в Чернівцях та Броварах, зараз готуємо документи по Києву, Харкову, Дніпропетровську та Житомиру

Відео дня

Перший візит Сердінова до Житомира мав ознайомчий характер. Мета - побачити ситуацію в місті і області, почути побажання і пропозиції від керівництва обласного спорткомітету. В подальшому вся ця інформація ляже в основу співпраці між федерацією, обласною владою і нашими регіональним відділенням в Житомирській області.

- Пане Андрію, які результати візиту до Житомира?

- Я зустрічався з Світланою Гресь, начальником департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА. Запропонував їй співпрацю із федерацією. Отримав позитивну відповідь. Будемо контактувати з нею далі в процесі створення концепції розвитку плавання в Житомирській області, брати до уваги специфіку регіону при створенні Концепції розвитку плавання в Україні. Також ознайомився із роботою і матеріально технічною базою плавального басейну Авангард в Житомирі, поспілкувався із керівництвом ДЮСШ.

Далі потрібно сідати за стіл переговорів і вносити в меморандум всі ті побажання, які мають всі зацікавлені сторони. Тоді ми отримаємо конкретний документ, в якому буде чітко прописано, що хоче від федерації плавання України область і що конкретно робить власне федерація у цьому напрямі.

- Що може запропонувати федерація плавання України Житомирській  області?

- У нас є багато напрацювань по програмам навчання плавання, проектування басейнів, їх будівництва, керівництвом цими басейнами. Ми прекрасно розуміємо, що зараз ніхто не буде будувати басейни з тим, щоб потім виділяти мільйони гривень на їх утримання. Але якщо басейн будується і виходить на самоокупність, то це набагато заманливіше пропозиція. Басейни мають бути фінансово незалежними в нинішній непростій ситуації. Федерація плавання знає, як це зробити. Ми маємо такий досвід і готові його поширювати.

Менеджмент існуючих басейнів на сьогодні не менш важлива і актуальна проблема, над якою потрібно працювати.

Інший напрям – допомога у підготовці спортсменів, проведення тренерських семінарів. У нас є методики і обладнання для аналізу тренувального процесу, можемо проводити надводну і підводну відеозйомку. Будемо приїздити на декілька днів і працювати як із спортсменами, так і з тренерами.

Є й інші варіанти. Що конкретно буде робитися - якраз і пропишемо в меморандумі.

За матеріалами Спортивний Житомир

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up