У Житомирі представили оновлені волейбольні команди області

У Житомирі представили оновлені волейбольні команди області

 Житомирі 2 жовтня презентували оновлені склади волейбольних команд  «Житичі-ЖНАЕУ» та «Полісся-ЖДУ» - учасників Суперліги України.

Про це повідомила пресслужба обласної ради.

У заході, який відбувся у Житомирському інституті медсестринства, взяли участь голова обласної ради, голова обласної федерації волейболу Володимир Ширма, заступники голови обласної ради Сергій Крамаренко та Максим Вілівчук, депутати обласної ради Григорій Сташенко, Остап Маланюк, Руслан Павлюк та Юрій Довгополий, начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь та ін.

Відкриваючи презентацію, голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що це вперше в історії області, коли Житомирщина представлена у волейбольній Суперлізі України, та ще й не однією, а двома командами.

Відео дня
  • «Коли мене лише обрали головою обласної федерації волейболу, ми поставили завдання - відродити волейбол в області і повернути Житомирщині волейбольну славу. Але ніхто з нас навіть не думав, що це станеться так швидко -  лише за пару років волейбол області піднявся на найвищі сходинки турнірної таблиці. За цей час було утворено жіночу та чоловічу команди, які стрімко включилися у волейбольну гонку і в найкоротші терміни досягли Суперліги. Це значний прорив. Зараз необхідно не лише втриматися на цьому рівні, а й прориватися ще далі. Більше того, ще три наші житомирські команди представлятимуть область у першій та другій лігах Чемпіонату України з волейболу. Тому вважаю, що поступово ми все ж такі досягаємо нашої мети і відроджуємо волейбол. За ці три роки ми, фактично, побудували фундамент для майбутньої команди волейбольних майстрів Житомирщини», -сказав Володимир Ширма і подякував усім, хто у будь-який спосіб допомагає розвивати волейбол в нашій області.   

Отож, на урочистому заході загалу були представлені три команди - дві чоловічих та одна жіноча, які гратимуть у першій та другій лігах Чемпіонату України з волейболу:

  • ВК «Житичі-ДЮСШ» - команда створена у 2019 році  на базі ДЮСШ№1 м. Житомира, тренер – Вадим Кравченко;
  • ВК «Полісся-Ліцей-Інтернат» - команда створена у 2019 році на базі комунального закладу «Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради, тренер – Василь Палюра;
  • ВК «Біоресурс» - команда створена у 2010році, учасники Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Першої ліги сезону 2019/2020.

А також команди-гравці Суперліги:

Волейбольний клуб «ПОЛІССЯ - ЖДУ» - команда заснована у 2017 році,чемпіони України з волейболу серед жіночих команд Першої ліги сезону 2017-2018 рр, чемпіони  України з волейболу серед жіночих команд Вищої ліги сезону 2018-2019 рр., учасники Чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2019-2020 рр., учасники Кубку України сезону 2019-2020 рр. Тренер команди – Анатолій Казьмерчук.

  1. Марина Лємєшева (Мірчева) - капітан команди, центральний блокуючий;
  2. Юлія Богмацер - зв’язуючий;
  3. Дарія Ковальчук - догравальник;
  4. Дар´я Буткевич - діагональний;
  5. Осипчук Валентина - догравальник;
  6. Марія Проценко Сергіївна - діагональна;
  7. Уляна Котар - центральний блокуючий;
  8. Станіслава Парфьонова - зв’язуючий;
  9. Юлія Димар - догравальник;
  10. Юлія Васянович - ліберо;
  11. Олександра Кутнякова - ліберо;
  12. Анна Шумейко - центральний блокуючий.

Волейбольний клуб  «ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ» - команда заснована у 2017 році, чемпіони України з волейболу серед жіночих команд Першої ліги сезону 2017-2018 рр., чемпіони  України з волейболу серед жіночих команд Вищої ліги сезону 2018-2019 рр., учасники Чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2019-2020 рр., учасники Кубку України сезону 2019-2020 рр., переможці турніру з волейболу на «Кубок Свободи» у місті Чернівці 2018 року.  Тренер команди – Сергій Терейковський.

  1. Володимир Мірчев - капітан команди, догравальник;
  2. Дмитро Кузьменко - ліберо;
  3. Артем Омельченко - центральний блокуючий;
  4. Микола Рудницький - центральний блокуючий;
  5. Олег Антонюк - зв’язуючий;
  6. Микита Лубан - догравальник;
  7. Микола Куранов - зв’язуючий;
  8. Роман Калатинець - зв’язуючий;
  9. Олексій Петращук - догравальник;
  10. Олександр Наложний - догравальник;
  11. Володимир Остапенко - центральний блокуючий;
  12. Анатолій Хваста - ліберо;
  13. Артур Гандзій - діагональний;
  14. Андрій Тупчій – діагональний.

Під час заходу Володимир Ширма відзначив кращих представників галузі та осіб, що надавали підтримку розвитку волейболу на Житомирщині.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up