У Романові під час футбольного турніру збирали кошти на купівлю автівки для ЗСУ

У Романові під час футбольного турніру збирали кошти на купівлю автівки для ЗСУ

Футбольний турнір за участі п`яти команд ветеранів було проведено минулої неділі у Романові.

 

15 травня 2022 року на стадіоні у Романові вперше цієї воєнної весни зібралося кілька сотень людей. Уболівальники та прихильники відверто засумували за футболом. Турнір у Романові був другим за ліком футбольним турніром у Житомирській області, де організатори проводили процес збору добровільних коштів на закупівлю автомобіля для потреб Збройних сил України (ЗСУ).

Щодо Романова і його головної спортивної арени. У неділю, 15 травня, сюди прибули команди ветеранів (45+) із Довбиша, Баранівки, Черняхова та Любара. Змагання проходили за так званою круговою системою, коли кожна із команд-учасниць змагається із усіма прибулими на турнір командами. Тобто кожен із учасників мав провести упродовж дня по три гри. Саме тому поле стадіону у Романові було поділене на дві частини і на кожній із них проходили матчі. Регламент турніру передбачав матчі із двох таймів по 15 хвилин кожен. Звісно, багато голів глядачі не побачили у жодній із ігор, але цікаві та захоплюючі сценарії, за якими проходили футбольні поєдинки, зібрали на стадіоні чимало людей, які прийшли відпочити і побачити колишніх зірок місцевого футболу.

Відео дня

Для проведення турніру у Романові прибуло ледь не все керівництво Житомирської асоціації із футболу на чолі із її головою Русланом Павлюком. Учасників футбольного свята привітав селищний голова Романова Володимир Савченко, а також депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак. Упродовж кількох годин, поки на полі стадіону у Романові йшли справді цікаві поєдинки, до скриньки, яка була у центрі уваги усієї глядацької спільноти Романова, люди доклали до 30 тисяч гривень. Разом із грошима, зібраними в інших містах та селах Житомирщини, Асоціація футболу Житомирщини прагне купити певну автотехніку для ЗСУ. 

Щодо спортивного результату, то головний приз і перемогу у турнірі отримала команда футбольних ветеранів із Баранівки. Другий результат за підсумками трьох матчів продемонструвала команда із Черняхова, а трійку призерів замкнула футбольна дружина із Довбиша. Романівські та любарські ветерани посіли відповідно четверте і п’яте місця. Проте головний підсумок турніру в іншому: у єднанні спільних зусиль задля бажаної перемоги над ворожим і агресивним рашизмом. А ще у весняний Романів все ж таки, незважаючи на військовий стан, нарешті завітав футбол. Це також символ гарної надії.

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up